Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
26°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
26°C

Szezonnyitó nemzetközi versenyen szerepeltek a veszprémi tájfutók

2024. április 13. 8:05
Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE tájfutói az április első hétvégéjén rendezett Közép-Európai Ifjúsági Találkozón és annak kísérő rendezvényén.

A tájékozódási futóknál hagyományosan a Közép-Európai Ifjúsági Találkozó (Central European Youth Cup, CEYOC) számít szezonnyitó nemzetközi megmérettetésnek az utánpótlás-válogatott számára.

Idén Vérteskozma helyszínnel Magyarország rendezte a háromnapos eseményt, melynek kísérőversenyeként a Tavaszi Spartacus Kupa szolgált.

A tipikus vértesi terep domborzata meglehetősen részletgazdag, az oldalak völgyekkel szabdaltak, néhol meredekek és sziklásak, ahol a futóknak a pontos tájékozódás és gyorsaság mellett jó állóképességre is szükségük volt a szintek leküzdéséhez

– jegyezte meg Gaschler-Gyeviki Nóra, az egyesület sajtóreferense.

A magyar válogatott veszprémi tagjai - Fotó: Bálint MónikaA magyar válogatott veszprémi tagjai - Fotó: Bálint Mónika

Pénteken a CEYOC nyitószámára, az erdei váltóra került sor, ahol N18 kategóriában ezüstérmes lett az Ódor Laurával (Veszprémi Honvéd SE) felálló csapat.

Szombaton a hosszútáv, vasárnap pedig a középtáv várt a népes mezőnyre, melyben a magyar, spanyol, szlovák, szlovén és horvát válogatott mellett a csehek is indultak klubszínekben. Korábbi remek eredményeiknek köszönhetően a Veszprémi Honvéd SE-ből négyen (Heizer Alíz, Gaschler Emma, Ódor Laura és Bálint Gergő) is képviselhették hazánk színeit.

A nyáron nálunk rendezendő Eb miatt a sportág legnagyobb nevei is rajthoz álltak a Spartacus Kupa elit mezőnyében, ahol Máramarosi Rita mutatott ismét fantasztikus formát. Több szép helyezést és rangsoroló pontot gyűjtöttek be a szeniorok és a fiatalabb versenyzőink is.

CEYOC – eredmény

Váltó N18: 2. Ódor Laura (Balázs Eszter, Mikes Janka)

Spartacus Kupa – összetett eredmények

N14: 3. Molnár Zulejka (VHS)
N15-18: 3. Szálka Boglárka (BSC)
N18: 3. Molnár Boglárka (VHS)
N55: 1. Wengrin Ágnes (VHS)
N60: 3. Böröczkyné Makai Anna (VHS)
N70: 2. Gombkötő Zsuzsanna (VTC) 3. Kunecz Rózsa (VHS)
N75: 1. Komár Béláné (VHS)

F16: 2. Küronya Rudolf (BSC)
F18: 1. Nagy Bence (VHS)
F55: 2. Egei Tamás (VHS)
F60: 3. Domán Gábor (VHS)
F70: 1. Ládi János (BTK)
Nyílt hosszú: 3. Bálint Bence (VHS)

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.