Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában

2024. április 12. 22:16
Csütörtök délután hivatalosan is átadták a Görgey Artúr utcai kutyafuttatót. Az eseményen megtekinthettük, amint a kutyusok felavatják a futtató eszközeit.

Porga Gyula polgármester köszöntőjében elmondta: bízik abban, hogy az állatok szeretete, a felelős állattartás az embereket is összehozza, éppen ezért a Görgey utcai kutyafuttató még tovább erősíti a térség lakói közötti köteléket. Ennek az igényét mutatja az is, hogy a héten már a második kutyafuttatót adják át. A létesítmény alapvető célja, hogy a kutyák szabadabban mozoghassanak, mégis elmondhatjuk, hogy a helyszínek nagyszerű közösségi térként funkcionálnak, ahol az emberi kapcsolatok mélyülhetnek.

És hogy miért éppen a Görgey utca? Ez már Gerstmár Ferenc érdeme, aki a lakók igényeit figyelembe véve a zöld stratégia részévé tette a kutyafuttató kialakítását. Gerstmár kiemelte: amikor az ügy kapcsán megkereste a szomszédos választókerület önkormányzati képviselőjét, Strenner Zoltánt, elsőre a kezdeményezés mellé állt.

Strenner is felszólalt, kiemelte, remek teret kaptak a kutyák, ahol kiélhetik mozgás igényüket, és nem kell kerülgetni a nem kutyával sétáló embereket. Megköszönte a tervezőknek, a kivitelezőknek, így az E-Pannon Kft-nek és a Royal Kertnek.

Állatasszisztált tanóra a Deákban

Fotó: Kovács BálintFotó: Kovács Bálint

A Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskolában egy tanóra keretében került sor foglalkozásra: terápiás kutyák segítségével csoportokban dolgoztak fel szövegeket, méghozzá a 3.a osztály. Ez is egy jó példa arra, miként lehet csökkenteni a tanulásból fakadó szorongást a gyermekekben. Ovádi Péter is meglátogatta az órát, s külön örült annak, hogy a Deák Iskola nyitott volt a kezdeményezésre.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és a Pannon Egyetem is azt a célt tűzte ki, hogy a maga nemében a nemzetközi élvonalba kerüljön, és e cél elérésében egymást is támogatják – ez volt a fő üzenete az intézményben pénteken tartott sajtótájékoztatónak. ma 15:52 A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum Európa Uniós és a Magyar Állam támogatásával megújítja a Táncsics Mihály Technikum és Kollégium tanműhelyét. A fejlesztésről csütörtök délelőtt, a kivitelezés helyszínén, ünnepélyes keretek között tartottak sajtótájékoztatót. ma 14:40 Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Hagyományteremtő céllal és a veszprémi polgári értékek mentén szervezte meg szerkesztőségünk az első VehírEst rendezvényt, amelynek vendége Kötter Tamás ügyvéd, József Attila-díjas író, politikai véleményvezér volt. ma 12:00 Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. tegnap 21:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.