Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Azonnali intézkedéseket vár a helyi ellenzék a veszprémi kórház ügyében

2024. április 12. 13:53
Hartmann Ferenc és Kovács Rajmund, a Híd a Városért ellenzéki tömörülés két tagja azonnali válaszokat vár a Csolnoky Ferenc Kórház működésével kapcsolatban, a polgármestertől pedig azt kérik, habár nem az ő hatáskörébe tartozik a megyei kórház, intézkedjen a helyzet normalizálásáért.

Hartmann Ferenc és Kovács Rajmund pénteken reggel a kórház előtt tartott sajtótájékoztatón elmondták: a kórházban jelenleg 5 szakorvos, 18 szakdolgozó és 4 adminisztratív álláshely betöltetlen. Továbbá, habár a volt főigazgatót néhány hónapja kirúgták, tanácsadóként még mindig visszafoglalkoztatják. A kötelező orvosi béremelés ellenére pedig sokan kevesebb fizetést kapnak így is.

Szerintük vezetői és gazdasági válság van a Csolnoky Ferenc Kórházban, ami 370 ezer beteg ellátásért felel.

Véleményük szerint, ha az intézmény nem is tartozik a város közvetlen irányítása alá, a veszprémi önkormányzat akkor is felelősséggel tartozik a városban élőkért.

Ezért arra kérik Porga Gyula polgármestert, hogy mielőbb szólaljon meg az ügyben és adjon tájékoztatást a helyzet normalizálása érdekében tett intézkedéseiről.

Újságírói kérdésre, hogy képviselőként ők tájékozódtak-e a kórház megbízott vezetésénél a konkrét helyzetről, Hartmann Ferenc azt mondta: más a lehetősége és a felelőssége egy ellenzéki képviselőnek és egy városvezetőnek.

Továbbá kiemelték, hogy elismerik az ott dolgozókat, akik a kialakult helyzet ellenére becsülettel végzik a munkájukat.

vehir.hu
további cikkek
A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és a Pannon Egyetem is azt a célt tűzte ki, hogy a maga nemében a nemzetközi élvonalba kerüljön, és e cél elérésében egymást is támogatják – ez volt a fő üzenete az intézményben pénteken tartott sajtótájékoztatónak. ma 15:52 A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum Európa Uniós és a Magyar Állam támogatásával megújítja a Táncsics Mihály Technikum és Kollégium tanműhelyét. A fejlesztésről csütörtök délelőtt, a kivitelezés helyszínén, ünnepélyes keretek között tartottak sajtótájékoztatót. ma 14:40 Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Hagyományteremtő céllal és a veszprémi polgári értékek mentén szervezte meg szerkesztőségünk az első VehírEst rendezvényt, amelynek vendége Kötter Tamás ügyvéd, József Attila-díjas író, politikai véleményvezér volt. ma 12:00 Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. tegnap 21:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.