Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ülésezett a Veszprém Városi Idősügyi Tanács

2024. április 12. 14:47
A veszprémi idősügyi tanács évente kétszer ülésezik, a csütörtöki találkozón a nyugdíjasokat érintő költségvetési támogatásokról esett szó.
 

A költségvetés elfogadását követően az önkormányzat 3,5 millió forintos támogatást ad a nyugdíjas kluboknak. Összesen 23 nyugdíjas klub élt a lehetőséggel, és nyújtott be pályázatot, közöttük osztották el a teljes támogatást.

Hegedűs Barbara alpolgármester elmondta lapunknak, hogy a legutóbbi közgyűlésen a települési támogatásoknak a jogosultsági jövedelemhatárát emelték, illetve a támogatási összegeket is. Felhívták rá a figyelmet, hogy több olyan kategória is van, amely a nyugdíjasok számára is kiemelten fontos lehet: a rendkívüli települési támogatás, a lakásfenntartási támogatás, gyógyszertámogatás, követési támogatás. A rendkívüli települési támogatás a 65 év feletti, egyedül élő személyek számára is nyitott kategória.

A tanács másik kiemelt témája a megbeszélésnek az a nagyszabású rendezvény, amelyet május 4-én tartanak, Török Lajos, a Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének elnöke pedig jelezte, hogy szeretettel várnak minden aktív tagot a nyugdíjas klubokból, és remélik, hogy minél többen vesznek majd részt rajta. 

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és az egyetem is a nemzetközi élvonalat célozza meg A város és a Pannon Egyetem is azt a célt tűzte ki, hogy a maga nemében a nemzetközi élvonalba kerüljön, és e cél elérésében egymást is támogatják – ez volt a fő üzenete az intézményben pénteken tartott sajtótájékoztatónak. ma 15:52 A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum új projektje példamutató mérföldkő a hazai szakképzésben A Veszprémi Szakképzési Centrum Európa Uniós és a Magyar Állam támogatásával megújítja a Táncsics Mihály Technikum és Kollégium tanműhelyét. A fejlesztésről csütörtök délelőtt, a kivitelezés helyszínén, ünnepélyes keretek között tartottak sajtótájékoztatót. ma 14:40 Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Kötter Tamás, József Attila-díjas író volt az első VehírEst vendége Hagyományteremtő céllal és a veszprémi polgári értékek mentén szervezte meg szerkesztőségünk az első VehírEst rendezvényt, amelynek vendége Kötter Tamás ügyvéd, József Attila-díjas író, politikai véleményvezér volt. ma 12:00 Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Fiatalodik az Egry lakótelep, változnak az igények Az Egry lakótelepen is elkezdődött a közösségi tervezés, közös gondolkodás: csütörtök délután Porga Gyula polgármester és Csik Richárd, a városrész önkormányzati képviselője hallgatták meg az itt élők vágyait, javaslatait. A politikusok és a lakosok hamar megtalálták a közös hangot. tegnap 21:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.