Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
17°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
17°C

A Balatoni Jegesmedvék csapata jótékonykodott a PUMI részére

2024. április 10. 20:07
A Balatoni Jegesmedvék jótékonysági hidegmerüléséből befolyt adományt szerda délután adták át a PUMI Veszprémi Állatvédelmi Kompetencia Központ számára.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, országgyűlési képviselő  megköszönte Pribék Istvánnak, a Balatoni Jegesmedvék vezetőjének, hogy a PUMI mellé állt. Az alapítvány tavaly év végén nyitotta meg menhelyét, ami mára egy igazi közösséggé nőtte ki magát.

Ovádi folytatta: intenzív néhány hónap áll a központ mögött, hiszen számos örökbeadás történt, sokan érkeznek önkénteskedni, és ami a legfontosabb, hogy sok embert elérnek, hogy felhívják a figyelmet a felelős állattartásra, hiszen Ovádi szerint akkor lesz a kezdeményezés sikeres, ha minél több emberhez eljut az állatvédelem fontossága. Ezt segítette most a Balatoni Jegesmedvék.

Czink Vivien, a központ vezetője elmondta: tizenegy örökbefogadás történt eddig, egyre nagyobb az érdeklődés, ami örömteli. Jelenleg harminc kutyusa van a helynek.

Nyílt nap április 27-én lesz déltől háromig, ekkor mindent megtudhatunk a menhely életéről és arról, miként lehet örökbe fogadni a kedvenceket.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Elkészült egy műfüves pálya a sportcsarnok mellett, leaszfaltozták a Baláca és a Perkáta utcákat: két projektet is átadtak szerdán Nemesvámoson. 2024. június 12. 20:19 A generációk parkja nyílt meg a herendi Fasor utcában A generációk parkja nyílt meg a herendi Fasor utcában A megnyitó ünnepség is a generációk találkozását mutatta be, az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály képviseltette magát szerda délelőtt.   2024. június 6. 14:07 Átadták az Év Veszprémi Mentőse díjat Átadták az Év Veszprémi Mentőse díjat Idén is megrendezték Veszprémben az immár hagyománnyá vált Év Veszprémi Mentős díj átadó ünnepségét, ahol a város legkiemelkedőbb mentőseinek munkáját ismerik el. Az esemény különösen jelentőségteljes, már tíz éve minden esztendőben elismerést kapnak azok a szakemberek, akik példaértékű szolgálatot teljesítenek a mentés területén.   2024. június 5. 21:26 Egész Közép-Európában egyedülálló az a villamosenergia tárolására alkalmas hibrid erőmű, amit Öskü mellett építettek Egész Közép-Európában egyedülálló az a villamosenergia tárolására alkalmas hibrid erőmű, amit Öskü mellett építettek Magyarországon az elmúlt fél évtizedben a napenergiáé volt a főszerep, ami a megújuló energiák kiaknázását jelentette, a következő öt évben pedig az ebből nyert zöldenergia eltárolásának technikája lesz a középpontban, hangzott el kedden délelőtt a Pannon Egyetemen tartott sajtótájékoztatón, ahol pont egy olyan úttörőnek számító villamosenergia tárolására alkalmas hibrid erőművet mutattak be, ami Veszprém mellett, Öskün épült fel. Az Ideona Zrt. beruházása és az alkalmazott technológia egész Közép-Európában egyedülálló, hiszen jóval hosszabb ideig képes tárolni a napenergiát, mint technológiai elődei. 2024. június 4. 21:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.