Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
27°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
27°C

Generációk nőttek fel a most felújított haszkovói KRESZ-pályán

2024. április 9. 17:01
Kedd délután adták át a Jutasi úti lakótelepen a felújított KRESZ parkot a kisgyermekes családok és közeli óvodák legnagyobb örömére.
 

Az óvodás korú gyermekek már használatba is vették a pályát, amelyet 15 millió forintból újított meg a városvezetés. A nyuszimotoros kicsik láthatósági mellényben és sisakban követték a frissen felfestett pályavonalat, új, működő forgalmi lámpák és KRESZ-táblák segítségével. A helyi családoknak mostantól bármikor lehetősége nyílik a gyerekeket a jelenlegi szabályoknak megfelelően edukálni a parkban.

Az átadót Porga Gyula polgármester nyitotta meg, aki elmondta: ő is személyesen kötődik a parkhoz, ahogy 30-40 évvel ezelőtti családok is, akik itt tanítgatták biciklizni a gyermekeiket.

A polgármester fontosnak tartja, hogy a veszprémiek sajátuknak érezzék a közterületeket, és ne csak használják, hanem a későbbiekben óvják is azokat, hiszen ez a pálya a jövő generációjának, a gyermekeknek készült.

Pálinkás Roland és Stigelmaier Józsefné önkormányzati képviselőknek is szívügye volt a beruházás, a kerület egyik kiemelkedően fontosabb fejlesztésének tartják, a Jutasin felnövő generációkhoz hasonlóan.

A pálya mellett új padokat és szemeteseket is kihelyeztek, javítottak az út minőségén, a területet pedig kamera is figyeli, hogy a jövőben is használható és szép legyen a veszprémi gyermekek számára.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. ma 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. tegnap 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53 Bérlakásprogram segíti a balatoni régió lakhatási feltételeinek javítását Balaton Bérlakásprogram segíti a balatoni régió lakhatási feltételeinek javítását Ötmilliárd forint támogatást nyújt balatoni, önkormányzati tulajdonú szolgálati lakások kialakítására a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium. 2024. július 12. 12:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.