Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színház a legkisebbeknek

2024. április 9. 12:32 // Forrás: Kabóca Bábszínház
Megtartották a Kabóca Bábszínház legújabb babaszínházi előadásának, a Dödöllének az olvasópróbáját – tájékoztatott a színház.

Közleményükben azt írják: a baba-, vagy más néven apró- vagy csecsemőszínház a legkisebbek színháza. A babák mondókákon, gyermekdalokon és kiszámolókon keresztül számukra is ismerős, hétköznapi miniszituációkkal találkozhatnak. Ezekben a korosztályspecifikus előadásokban kiemelt szerephez jutnak a színek és a formák, a ritmus és a zene. A kicsiket csupa egyszerre ismerős és izgalmas inger veszi körbe, az egyszerű színházi formák keverednek a felhőtlen játék és a felfedezés örömével. 

Fotó: Kabóca BábszínházFotó: Kabóca Bábszínház

Az étel nem játék! Vagy mégis? Egy biztos: Enni jó! Enni majdnem olyan jó, mint játszani, de játszani és enni egyszerre a világon a legjobb dolog. Főleg reggelizőst, ebédelőst, uzsonnázóst, és vacsorázóst: gombócokkal, akár a labdák, dödöllével, mint a kis csigák, vagy bármivel… Az apróknak szóló Dödölle című előadásban eszünk, iszunk, játszunk sokat!

Az előadás rendező-dramaturgja a Blattner Géza-díjas Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója. Zeneszerzője Rab Viki, akinek a nevével hamarosan ismét találkozhatnak a Kabóca Bábszínház nézői a Piroska és a farkas című készülő előadásunk kapcsán. Az előadás vizuális világáért Sz. Nagy Mária látványtervező felel. A produkcióban a Kabóca Bábszínház két bábművészét, Gidófalvi Imolát és Sebestény Jakabot láthatják a nézők. 

Az előadás időtartama 20 perc, amit 20 perc játék követ az előadásban szereplő tárgyak bevonásával.

vehir.hu
további cikkek
A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt A Szentatya elismerte Bódi Mária Magdolna vértanúságát, így a boldogok sorába emeli őt Ferenc pápa 2024. május 23-án a Bódi Mária Magdolna vértanúságáról szóló dekrétumot aláírásával elismerte. tegnap 11:23 A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot A művészet hazugság, amely segít felismerni az igazságot Kedd délután Tündérkezek címmel nyílt kiállítása a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubnak az Agórában, az klub fennállásának ötvenedik évfordulója alkalmából. A tárlatot Herth Viktória művészettörténész nyitotta meg. 2024. május 22. 17:37 Álmodjunk nagyot! Álmodjunk nagyot! Ambiciózusnak lenni valójában jó. Persze hit, szorgalom, kitartás és alázat is kell ahhoz, hogy célt érjünk, és a támogatás sem utolsó, de ha ezek megvannak, csodás dolgokat lehet elérni. Bizonyította ezt a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek szombati balett gálája is. 2024. május 20. 15:32 Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Bátor döntések sorozata után most bestseller írónő Karády Anna Karády Anna írónő volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk, akiket a jelentkezés során kisorsoltunk, egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket, sőt, a végén dedikált is az írónő. 2024. május 20. 16:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.