Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
28°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
28°C

Kérem a következőt! - Vida Gergő egyetemi docens előadása

2024. március 30. 12:50
Az MTA VEAB tudományos ismeretterjesztó sorozat következő előadása a tanulási zavarokat és az arra adható válaszokat járja körbe.

A tanulási zavar számos probléma forrása a hazai oktatási rendszerben, megoldandó feladat a pedagógusok és szülők számára is. Aktuális kérdés, hogy a jelenlegi oktatási rendszer miként segítheti a hatékony integrációt. Vida Gergő előadásából megismerhetjük a jelenleg is zajló kutatás részeredményeit, mely alapján a tanulási zavar diagnosztizálásának egy szegmense automatizálható. A kutatási eredmények abba az irányba mutatnak, hogy az oktatás valamennyi területén és valamennyi szereplőjének felelőssége és feladata lehet egy hatékony rendszer kidolgozásában. Fordulóponthoz érkezett az iskolarendszer, a nehézségeken pedig csak közösen juthatunk túl. Együtt, a gyerekekért.

Időpont: 2024. április 3. szerda 17:00 óra
Helyszín: MTA VEAB Székház (8200 Veszprém, Vár utca 37.)

vehir.hu
további cikkek
Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. ma 12:16 Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14 Az újrakezdés művészete - avagy hogyan tovább fájdalmas szakításélmény után? Az újrakezdés művészete - avagy hogyan tovább fájdalmas szakításélmény után? Két mentálhigiénés szakember egy különleges programot alkotott olyan nőknek, akik párkapcsolati törés után keresik a folytatás útját, és nyitottak kétkezi alkotásra, a Balaton-felvidéki tájra, csendre, csoportban történő munkára. 2024. június 27. 11:50 Hagyomány és modernitás a Mediterráneumban Hagyomány és modernitás a Mediterráneumban Az MTA-VEAB Gazdaság-, Jog- és Társadalomtudomány Szakbizottsága és a Mediterrán Világ Társadalomtudományi Folyóirat Szerkesztősége huszonkettedik alkalommal rendezte meg az eseményt hétfőn, ráadásul egyre többen és többen csatlakoznak a műhelyhez. 2024. június 18. 12:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.