Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C

Patkányhelyzet a Haszkovón

2024. március 26. 11:42
Hétfő délután „Rágcsálóveszély a lakótelepen” címmel sajtótájékoztatót tartott Benczik Gabriella (Párbeszéd-Zöldek) és Hartmann Ferenc (MSZP) önkormányzati képviselők a Haszkovó lakótelepen.
 

A Haszkovó u 31. és a 33. épületek lakói arról számoltak be a képviselőknek, hogy lakótelep egyes részein elszaporodtak a rágcsálók, a csatornafedelek környékén egyre többször látnak patkányokat az ottélők. A Haszkovó u. 35. ház lakói pedig Benczik Gabriellához fordultak azzal a problémával, hogy a rágcsálók már a házakban, sőt az emeleteken is megjelentek, ami közegészségügyi szempontból komoly veszélyt jelent.

,,Több éve húzódó problémáról van szó, és igaz, hogy történt már itt-ott intézkedés, de úgy gondolom, hogy az nem elégséges” – emelte ki Benczik Gabriella a sajtótájékoztatón.

A képviselők a polgármesterhez fordulnak, azzal a kéréssel, hogy az önkormányzat mielőbb avatkozzon be, és a közterületek rágcsálóirtásával és annak hatékonysági ellenőrzésével segítsék a lakókat, különös tekintettel az utánkövetésre, hogy az egyes beavatkozások eredményesnek mondhatóak-e.

,,Addig lenne fontos megoldani a problémát, amíg viszonylag lokális, és nem terjed tovább a város más pontjaira is” – tette hozzá Hartmann Ferenc az esemény zárásaként, felhívva a figyelmet a patkányok rendkívül gyors szaporodási képességére.

A társasházakon belül észlelhető rágcsálóprobléma megoldása a tulajdonosok kötelessége, annak sikere azonban csak a közterületek rendszeres rágcsálóirtásával és a hulladékgyűjtők környékének tisztántartásával érhető el.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Pannon Egyetem Úristen is volt a színpadon, de az igazi főszereplők a tizennyolcévesek voltak a Pannon Egyetem ponthúzó partiján Egy egészséges ember pulzusa nyugalmi állapotban percenként 60-100, ez izgalmi helyzetben akár 120-140 szívdobbanás is lehet. Szerda este a Gyárkertben sok tinédzsernek kúszott fel a szívverése erre a szintre és nem csak azért, mert a színpadra Magyarország jelenleg egyik legnépszerűbb csapatát, a Valmart várták. Nem sokkal este nyolc óra után megérkeztek az első SMS-ek a telefonokra, hogy sikerültek-e az egyetemi felvételek. A Pannon Egyetem erre az alkalomra szervezte meg Pont Ott Partiját, hogy a tizennyolcévesek együtt élhessék át ezeket a pillanatokat. ma 11:59 Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. tegnap 20:15 Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. 2024. július 23. 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. 2024. július 23. 10:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.