Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Patkányhelyzet a Haszkovón

2024. március 26. 11:42
Hétfő délután „Rágcsálóveszély a lakótelepen” címmel sajtótájékoztatót tartott Benczik Gabriella (Párbeszéd-Zöldek) és Hartmann Ferenc (MSZP) önkormányzati képviselők a Haszkovó lakótelepen.
 

A Haszkovó u 31. és a 33. épületek lakói arról számoltak be a képviselőknek, hogy lakótelep egyes részein elszaporodtak a rágcsálók, a csatornafedelek környékén egyre többször látnak patkányokat az ottélők. A Haszkovó u. 35. ház lakói pedig Benczik Gabriellához fordultak azzal a problémával, hogy a rágcsálók már a házakban, sőt az emeleteken is megjelentek, ami közegészségügyi szempontból komoly veszélyt jelent.

,,Több éve húzódó problémáról van szó, és igaz, hogy történt már itt-ott intézkedés, de úgy gondolom, hogy az nem elégséges” – emelte ki Benczik Gabriella a sajtótájékoztatón.

A képviselők a polgármesterhez fordulnak, azzal a kéréssel, hogy az önkormányzat mielőbb avatkozzon be, és a közterületek rágcsálóirtásával és annak hatékonysági ellenőrzésével segítsék a lakókat, különös tekintettel az utánkövetésre, hogy az egyes beavatkozások eredményesnek mondhatóak-e.

,,Addig lenne fontos megoldani a problémát, amíg viszonylag lokális, és nem terjed tovább a város más pontjaira is” – tette hozzá Hartmann Ferenc az esemény zárásaként, felhívva a figyelmet a patkányok rendkívül gyors szaporodási képességére.

A társasházakon belül észlelhető rágcsálóprobléma megoldása a tulajdonosok kötelessége, annak sikere azonban csak a közterületek rendszeres rágcsálóirtásával és a hulladékgyűjtők környékének tisztántartásával érhető el.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.