Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Többnapos üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre a szállásfoglalók többsége

2024. március 22. 11:16 // Forrás: MTI
A belföldi szállásfoglalók csaknem 80 százaléka két- vagy hároméjszakás üdülést tervez húsvétra és a tavaszi szünetre, a legtöbben az ország északi részére fognak utazni - közölte a szallas.hu pénteken.

 A szállásközvetítő oldal foglalási adatai szerint a következő hetekben a vendégek 27 százaléka megy szállodába, főként azok, akik hosszabb időre utaznak. A legtöbben a négy- és a háromcsillagos hoteleket keresik. Apartmanban, panzióban, vendégházban főképp családok és társaságban utazók töltik majd a szabadidejüket, foglalásonként átlagosan 3,9-en. A települések ranglistáját minden összesítésben Eger, Gyula és Hajdúszoboszló vezeti, a régiós rangsorban az északi országrészt a Balaton, a Dél-Alföld és a Nyugat-Dunántúl követi.

Illusztráció: Erol Ahmed on UnsplashIllusztráció: Erol Ahmed on Unsplash

A márciusi online kifizetések összesítése szerint a foglalók majdnem 28,3 százaléka SZÉP-kártyával fizetett. Egy vendégnek éjszakánként átlagosan 12 824 forintba kerül a szállása. A foglalások nem az ünnepi hétvégére összpontosulnak, az utána következő hétre majdnem annyian kerestek szállást, mint a húsvéti időszakra.

vehir.hu
további cikkek
Rockzene történelmi környezetben Rockzene történelmi környezetben Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela. 2024. március 19. 9:34 Vasárnap rendezik meg a 96. Oscar-díjátadó gálát Vasárnap rendezik meg a 96. Oscar-díjátadó gálát Vasárnap este (magyar idő szerint hétfőre virradóra) rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban a 96. Oscar-díjátadó gálát. Idén ismét lehet magyar díjazott: Mihalek Zsuzsa, aki a Szegény párák című film berendezőjeként kaphatja meg a szobrot. 2024. március 6. 13:42 A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak A Bakonyban még a hóvirágok, a Balatonnál már a mandulafák virágoznak Bolond időjárást hozott magával 2024: mintha a természet folyamatosan egy hónappal előrébb járna, február végén már március végét idézően pompáznak a mandulafák, édes illattal töltve meg a levegőt, míg a Bakony árnyas fái között még hóvirágok kandikálnak ki az avarból. Bolond együttállás, de ha úgy nézzük, varázslatos. 2024. március 4. 11:35 Taylor Swift és Miley Cyrus a Grammy nagy nyertesei Taylor Swift és Miley Cyrus a Grammy nagy nyertesei 66. alkalommal adták át a Grammy-díjakat Los Angelesben magyar idő szerint hétfő hajnalban. 2024. február 5. 10:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.