Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
26°C
2024. július 17. Endre, Elek
Veszprém
26°C

A láncnál is fényesebb tájfutóérmek

2024. március 20. 20:43
Ragyogóan szerepeltek a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói az év egyik első fontos tájfutóversenyén, a Tipo Kupán.

Az ünnepi hétvégén, március 16-17-én Pákozd helyszínnel rendezték meg 2024 egyik első fontos tájfutóversenyét, a Tipo Kupát.

A kétnapos összetett esemény jelentősége nemcsak az országos rangsoroló jelleg volt, hanem az is, hogy ifi kategóriákban válogatóként szolgált a közelgő CEYOC (Central European Youth Orienteering Cup) nemzetközi futamaira.

A jeles dátumhoz is köthető történelmi helyszín jó ómennek bizonyult a Veszprémi Honvéd versenyzői számára, így a szombati esős időben a középtávon, majd a vasárnapi szeles körülmények között a hosszútávon is remek teljesítményt nyújtottak.

Bálint Gergő és Gaschler Emma a dobogó tetején - Fotó: Máthé IstvánBálint Gergő és Gaschler Emma a dobogó tetején - Fotó: Máthé István

Az enyhén dombos, sok eróziós formával (árkok, völgyek), kisebb nagyobb gránit sziklákkal tagolt terepen néha egy őzcsapat vagy – a térképen nem jelölt – kerítéssel körbevett juhnyáj nézett szembe a futókkal.

Szerencsére a VHS sportolói jól kezelték a váratlan meglepetést, több dobogós helyezést értek el, és végül négyen (Heizer Alíz, Gaschler Emma, Ódor Laura és Bálint Gergő) is bekerültek a közép-európai ifjúsági találkozón induló válogatottba.

Eredmények

N18: 1. Gaschler Emma
N21: 1. Pózna Anna Ibolya, 3. Engi Lilien
N21Br: 3. Tóth Krisztina
N70: 3. Kunecz Rózsa
N75: 1. Komár Béláné

F18: 1. Bálint Gergő
F45: 1. Molnár Zoltán
F50: 3. Egei Tamás
F60: 1. Domán Gábor
F70: 3. Bacsó Attila
F75: 2. Andrási Lajos

vehir.hu
további cikkek
Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek Veszprémi Honvéd Sportegyesület Középtávú és váltó tájfutó ob: tizenhat érmet szereztek a veszprémiek A Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHS) sportolói nagyszerűen szerepeltek a tájékozódási futók középtávú egyéni és váltó országos bajnokságán. 2024. június 25. 15:22 Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén tájfutás Veszprémi sikerek a tájfutó válogató hétvégén Remekeltek a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutói a pünkösdi hétvégén Lakitelek-Csévharaszt központtal rendezett kiemelt országos versenyen. 2024. május 30. 13:21 Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét tájfutás Negyedszer is a Lovassy nyerte a tájfutó országos diákolimpia döntő pontversenyét A Veszprémi Honvéd SE versenyzői – ezúttal iskoláikat képviselve – ismét szép eredményeket értek el a tájékozódási futók országos diákolimpiáján. A Lovassy László Gimnázium tanulói ráadásul sorozatban negyedszer nyerték meg az iskolák közötti pontversenyt. 2024. május 24. 14:36 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot tájfutás 2027-ben Veszprém rendezi meg a tájfutó világbajnokságot Veszprém töretlenül halad a cél felé, hogy ne csak a kulturális térképre kerüljön fel nemzetközi szinten is, hanem 2026-ban az európai sportfőváros címre is nagy eséllyel pályázhat. Áprilisban Veszprémben rajtolt a rali Európa-bajnokság, szerda délelőtt pedig négyoldalú együttműködési megállapodást kötött az önkormányzat, a VHSE, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség és a Pannon Egyetem a 2027-es tájfutó vb szervezésére.   2024. május 15. 15:38

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.