Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C

Abszolút többséggel megszavazták a VEDIÖK új elnökségét

2024. március 11. 15:25
A Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat tisztújítását hétfő délelőtt tartották a Városháza Kossuth-termében, ahol a tagok abszolút többséggel megszavazták az új elnökséget Gazgyik Dominik és Takáts Máté személyében.
 

A VEDIÖK tagjai a helyi általános iskolák és középiskolák képviselői, akik saját iskolai teendőik és személyes elfoglaltságaik mellett is igyekszenek időt szakítani arra, hogy érdemben is tegyenek Veszprém ifjúsági életéért. Aktív résztvevői a város kulturális- és közéletének, az ifjúsági programok megálmodói és lebonyolítói is egyben.

Az eseményt Hegedűs Barbara nyitotta meg, aki mindössze harminc évesen került az alpolgármesteri pozícióba, és lelkes támogatója minden olyan kezdeményezésnek, amelyek a fiatalok identitását erősítik a városban. Az alpolgármester elmondta, hogy ez a tisztújítás nem egy egyszerű formális esemény, hanem valódi tartalom van mögötte. A VEDIÖK tagjai fontos kérdéseket vitatnak meg, részt vesznek a szervezésben, a koordinálásban is, nem csak elméleti síkon működnek.

,,Nagyon fontos, hogy a fiataloknak lehetősége van beleszólniuk az őket körülvevő életbe. És nem csak meghallgatják őket, hanem főszereplői is lesznek a róluk szóló programokban. Ez a város a diákokért van, és az önkormányzat munkája is értük szól” – emelte ki Hegedűs Barbara, és sok sikert kívánt az új elnökségnek, akikkel a továbbiakban is partnerként szeretne együttműködni Veszprém.

Az alpolgármester szavai után Lakatos Janka, a VEDIÖK korábbi elnöke idézte fel az elmúlt két év eseményeit, úgy mint a Veszprém generationt, amelynek keretein belül egy találkozási pontot tervezhettek a városnak a tagok, majd élettel és programokkal is megtöltötték a helyszínt. A legnagyobb programjuk a Reyouth projekt volt, melynek része a Fiatalok Napjának megszervezése is.

,,A legfontosabb számomra, hogy a VEDIÖK keretein belül egy nagyon erős közösség jött létre, és hála a szervezetnek rengeteg közös élménnyel gazdagodtunk.”

Janka hivatalosan lemondott két éves elnökségéről, majd az iskolák képviselői megszavazták az új elnöki tagokat, Gazgyik Dominikot és Takáts Mátét, akik az eddigi szellemben szeretnék folytatni a munkát.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
„Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. tegnap 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. tegnap 14:40 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.