Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 15. Jolán
Veszprém
15°C
2024. június 15. Jolán
Veszprém
15°C

A fiatalok lakhatási támogatása is napirendi pont volt az Ifjúsági Kerekasztal ülésen

2024. március 6. 22:03
Szerda délután a Polgármesteri Hivatal B épületében gyűltek össze a fiatalok, hogy az őket érintő jövőbeli témákról beszélgessenek Hegedűs Barbara alpolgármesterrel.

Az Ifjúsági Kerekasztal évente két ülést tart, a szóban forgó találkozón több újdonság is napirendre került. Ahogy máskor, úgy most is sokan képviseltették magukat, például a Pannon Egyetem részéről, az MCC részéről, a Szakképzési Centrumok és a tankerület részéről is jelen voltak a képviselők.

Megtörtént az alelnök, Lakatos Janka bemutatkozása, aki Morvai Leventével mondhatni felváltva gyakorolják a vezetői feladatokat. Rég aktívak az ifjúság témáit érintő kérdéskörök megvitatásában.

Múlt héten a közgyűlés elfogadta a költségvetést, amelyben megnövekedett az ifjúsági keret az elmúlt évekhez képest. Ez azt jelenti, hogy a Fiatalok Napjára ötmillió forint áll rendelkezésre, az esemény szeptemberben esedékes. Hegedűs szerint ez egy olyan támogatási összeg, amellyel egy színvonalas rendezvény lebonyolítására van lehetőség. Ezen kívül elkülönítettek hétmillió forintot az ifjúsági koncepció megvalósítására.

Fontos napirendi pont volt a lakhatás kérdése: a képviselőtestület olyan lakhatási támogatást fogalmazott meg, amelynek teljes részleteit március folyamán dolgozzák ki, de annyit már most is lehet tudni, hogy harmincmillió forint a keret, amelyből olyan albérlők kapnának egyszeri támogatást, akiknek Veszprémben van munkahelyük, és természetesen albérletük.

Az önkormányzat, valamint az önkormányzati fenntartású intézmények dolgozói vehetik majd igénybe, ezzel is szorgalmazva, hogy minél több fiatal helyezkedjen el a közszférában. Egy másik részből is áll majd a szóban forgó támogatás, méghozzá a szakképzésből kikerülő fiatalok számára, egyszeri háromszázezer forintos összeg. Hegedűs hozzátette: bízik abban, hogy ez egy jó kezdeményezés lesz, amellyel sokak lakhatását tudják majd támogatni, harmincéves korig lehet igénybe venni, de a részletes pályázatot későbbre ígérték.

Az ülésen még megvitatták többek között a középiskolai bálról szóló tudnivalókat, kérdéseket.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. tegnap 20:49 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. tegnap 14:13 Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! Köszönet a veszprémi pedagógusok hűségéért! A pedagógusokat ünnepelték csütörtök délután a Lovassy László Gimnáziumban, ahol átadták a Ranolder-díjakat. tegnap 11:25 Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Szinetár Miklóssal, Puzsér Róberttel, de veszprémi alkotókkal is érkezik az Ünnepi Könyvhét Június 20-22. között rendezi Veszprém az Ünnepi Könyvhetet. Az eseményt Gryllus Dániel, a Kaláka Kossuth-díjas zenésze nyitja meg. 2024. június 13. 17:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.