Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között

2024. március 1. 9:24
Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat.

A két település közti útszakasz ugyan nem olyan jelentős a maga 1350 méteres hosszával, mégis több szempontból is fontos határszakasznak számít. Itt húzódik Nemesvámos és Veszprémfajsz településhatára, ez választja el a bakonyi térséget a Balaton-felvidéktől és itt van Veszprém vármegye 1-es és 2-es számú választókerületének határa is.

Éppen ezért az útszakasz felújításához több településvezető és országgyűlési képviselő is hozzátette a maga munkáját, ami végül idén év elején fejeződött be, amikor a Magyar Közút azután, hogy tavaly felújította az aszfaltot 2024 elején a szegélyt is megcsinálta.

Sövényházi Balázs, Ovádi Péter, Kontrát Károly, Fertig József, Fekete JánosSövényházi Balázs, Ovádi Péter, Kontrát Károly, Fertig József, Fekete János

A településeket összekötő útszakasz hirtelen és gyors ütemben romlott le az elmúlt években, ennek pedig elsődleges oka a 8-as út veszprémi elkerülőjének építése volt, hiszen amíg ott nem fejeződtek be a munkák, sokan ezt az alternatív útvonalat használták, hogy eljussanak Veszprémbe. Mindezt Fekete János, a Magyar Közút Veszprém vármegyei igazgatója mondta csütörtök délután a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A Magyar Közút ezért saját forrásból – 105 millió forintból – újította fel a szakaszt. Ezen kívül egy fix traffipax is épült Nemesvámos határában, ami szintén segíti a biztonságos közlekedés megvalósítását.

A csütörtöki sajtótájékoztatón jelen volt a két érintett település, Nemesvámos és Veszprémfajsz polgármestere is, Sövényházi Balázs és Fertig József. Ők – amellett, hogy megköszönték a képviselők, a magyar kormány és a Magyar Közút segítségét – arra is emlékeztettek, hogy 2022-ben, amikor ugyanennek az útnak megújultak a belterületi szakaszai, akkor ígéretet kaptak Ovádi Pétertől és Kontrát Károlytól, az érintett két országgyűlési képviselőtől, hogy a többi szakaszon is folytatódik a munka. Ezt az ígéretet váltották be idén év elején.

A két országgyűlési képviselő közül Kontrát Károly is méltatta azt az együttműködést, ami egy fejlesztésen keresztül két település lakóinak is előnyére válik. Megemlítette, hogy Ovádi Péterrel szoros a munkakapcsolata és folyamatosan keresik a lehetőségeket és fejlesztéseket, amikben mindkettőjük választókerülete nyerhet, ezt az együttműködést pedig az is megkönnyíti, hogy a parlamentben is egymás mellett ülnek.

Ovádi Péter hozzátette, hogy azokat a projekteket tudják könnyen segíteni, ami valós igényként jelenik meg a helyiek körében, ennek a közvetítésében pedig a polgármestereknek nagy felelőssége van. Nemesvámoson és Veszprémfajszon a településvezetők ezt pontosan tudják és a mostani útfelújításánál is kiváló munkát végeztek, mondta a képviselő. Hozzátette, hogy az útfejlesztések turisztikai szempontból is fontosak a térségben, a mostani fejlesztés pedig éppen egy ilyen attrakciót, Balácapusztát is érinti, ami még egy pozitívum a térségre nézve.

A sajtótájékoztató végén Fekete János a közút részéről még elmondta, hogy a 8-as út veszprémi elkerülőjének vámosi csomópontjába a jelzőlámpák mellé egy forgalomfigyelő kamerát is felszereltek, ezzel némileg sikerült csökkenteni a várakozási időt, hiszen a rendszer az aktuális forgalomhoz igazítja a zöld és piros jelzéseket.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.