Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Erős évkezdet

2024. február 27. 22:04 // Forrás: VEDAC
A téli dobó magyar bajnokságok előtt főpróbát tartott VEDAC, amely a hagyományos dobóverseny sorozatának első megmérettetése volt idén.

A kis létszámú, felmérési céllal megtartott viadalon szép eredményeket értek el a VEDAC atlétái. A felnőtt kalapácsvetőknél biztató formát mutatott Czeller Gábor, aki 72.71 méterrel a szezon eddigi legjobbját teljesítette. Új egyéni csúccsal zárt a tavalyi U20-as Eb-bronzérmes, idén már felnőtt szerrel versenyző Csekő Miklós, 70.99 méterrel.

A serdülőknél Edvy Benedeket kell kiemelni, aki alig fél éve vette a kezébe a kalapácsot, de már bontogatja szárnyait, és figyelemre méltó 47.21 méteres eredményt ért el.

Czeller Gábor a szezon eddigi legjobbját teljesítette - Fotó: VEDACCzeller Gábor a szezon eddigi legjobbját teljesítette - Fotó: VEDAC

A nőknél a tavalyi U20-as Eb-bronzérmes Csatári Jázmin végzett az élen a feltörekvő Fertig Fanni és Molnár Petra előtt. Utóbbi viszont magabiztosan szerezte meg az első helyet a serdülőknél.

Férfi diszkoszvetésben Strigencz Zalán nyert megelőzve edzőjét, Mozsdényi Dávidot.

Eredmények

Férfi. Kalapácsvetés. Felnőtt: 1. Czeller Gábor 72.71, 2. Csekő Miklós 70.99. Serdülő: 1. Edvy Benedek 47.21, 2. Takács Alex 24.99. Diszkoszvetés. Felnőtt: 1. Strigencz Zalán 52.54, 2. Mozsdényi Dávid 51.07.

Női. Kalapácsvetés. Felnőtt: 1. Csatári Jázmin 61.89, 2. Fertig Fanni 52.00, 3. Molnár Petra 37.72. Serdülő: 1. Molnár Petra 45.98, 2. Karácsony Mira 22.01, 3. Buzál Anna 20.60, 4. Buzál Nóra 15.73.

vehir.hu
további cikkek
Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE SVSE Nyolc aranyérmet szerzett az SVSE A szeszélyes április mostanában a szeles, esős, hűvös arcát mutatja, de ez sem riasztotta el a legkisebb SVSE-s atlétákat, hogy megmutassák, mire képesek: a veszprémiek az április 20-án rendezett VI. Kis Károly Emlékversenyen nyolc aranyérmet szereztek. 2024. április 23. 12:41 Negyedszer rendeztek hegyi ob-t atlétika Negyedszer rendeztek hegyi ob-t Idilli zöld környezetben, viszont annál nehezebb és küzdelmesebb pályán rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) közösen az idei hegyifutó félmaratoni magyar bajnokságot. 2024. április 19. 15:35 Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Három sportág országos bajnokságának ad otthont Veszprém vármegye Veszprém vármegyében rendezik a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság három sportágának versenyét, így a vívásét, az atlétikáét, valamint a triatlonét, méghozzá a Pannon Egyetem, a VEDAC, a VESC, a Spirit SC és a Tapolca Vívóklub összefogásának köszönhetően. Az eseményeket beharangozó sajtótájékoztatót szerda délelőtt tartották a Pannon Köztérben. 2024. április 18. 14:40 Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC atlétika Félmaraton hegyifutó ob-t rendez a VEDAC Negyedik alkalommal ad otthont Szentgál és környéke vasárnap a nyílt hegyifutó félmaratoni országos bajnokságnak, amelyet a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) és a Veszprémi Egyetemi Sport Club (VESC) bonyolíthat le. 2024. április 5. 10:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.