Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Példaértékű és áldozatkész munkájukért díjazták az ápolókat

2024. február 23. 11:22
2014 óta hivatalosan is február 19. a magyar ápolók napja, annak emlékére, hogy ezen a napon született Magyarország első főápolója, a hazai ápolás fejlődésének kiemelkedő alakja, Kossuth Zsuzsanna. A jeles nap alkalmából a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház egy rövid ünnepség keretei közt köszöntötte egészségügyi szakdolgozóit és ismerte el mindennapos áldozatos munkájukat.
 

Gerencsér Andrea, az Országos Kórházi Főigazgatóság Ápolásügyi Koordinációs Igazgatóság igazgatója köszöntötte elsőként a jelenlévőket, egy valóban személyes és őszinte beszéddel. Az igazgató úgy véli: ez a nap tökéletes arra, hogy elismerjék a háttérben dolgozó ápolók önfeláldozó hivatását, hiszen olyan foglalkozás ez, amely életforma is.

,,Rengeteg nehézséggel és lemondással jár a szakma, akár a magánélet kárára is. Olyan tevékenység ez, ahol valóban mások életét helyezik a sajátjuk elé. Önök nem csak az egészség megőrzésében játszanak szerepet, de támogatást és vigaszt is nyújtanak mindazoknak, akik a legnehezebb helyzetben vannak”- emelte ki az igazgató, illetve hozzátette, hogy az ő életében is betegségei során egy-egy biztató szó vagy félmosoly segítette át az igazán nehéz időszakokon.

Dr. Lang Zsuzsanna, a kórház megbízott főigazgatója Kossuth Zsuzsannának az egészségügy fejlődésében betöltött meghatározó szerepéről beszélt: ahogy az egykori főápolót, úgy a mai szakdolgozókat is mély empátia jellemzi, elszánt és példaértékű munkát végeznek. Ez a nap köszönet és elismerés számukra, hiszen hivatásuk nemcsak munka, hanem szívügy is.

Magas szintű szakmai tudásuknak, példaértékű szolgálatuknak elismeréseként Kossuth Zsuzsanna-díjat kaptak:
Sövényházi Erzsébet asszisztens, Neurológia és Stroke Osztály
Bakos Julianna centrumvezető főnővér, Pszichiátriai Centrum
Bregócs Hajnalka szakaszissztens, Központi Laboratórium
Takács Tímea szakasszisztens, Képalkotó Diagnosztikai Centrum
Csomai Zsuzsanna asszisztens, Traumatológia Centrum
Sümegi Viktória szakasszisztens, Központi Gyógyszertár
Hegedüs Gyuláné szakasszisztens, Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Centrum
Kondor Antalné ápoló, Reumatológiai és Rehabilitációs Medicina Centrum
Meilingerné Németh Tímea csecsemő-és gyermekápoló, Szülészet-Nőgyógyászati Osztály
Varga Andrea ápoló, Sürgősségi Betegellátó Osztály
Nagyné Kárpi Beáta ápoló, Belgyógyászati Centrum

Galéria
Ápolók napja
Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.