Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bánhidi Bence jöhetett volna Veszprémbe

2024. február 20. 7:50
Veszprémiként sokkal több sikerélményben lehetett volna része, és anyagilag is jobban járt volna, de nem akarta megmásítani a szegedieknek adott szavát.

Hosszú szünet után folytatódott a küzdelem a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A magyar csapatok remekeltek: a Telekom Veszprém kiütéses győzelmet aratott Portóban, az OTP Bank-Pick Szeged pedig végig kiélezett küzdelemben hazai pályán nyert a norvég Kolstad ellen. Nyolc góljával Bánhidi Bence volt a Tisza-partiak legeredményesebb játékosa, így főszerepet vállalt a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú siker kiharcolásában.

Fiatal kora óta figyelem Bánhidi Bence játékát. A világklasszis kézilabdázó csütörtökön nyolc góllal csapata legeredményesebb tagja volt. Nincs ebben semmi váratlan vagy meglepő, sőt, inkább megszokottnak számít. Pályafutása során a tudósításokban többször írták csupa nagy betűvel a nevét, mint „rendesen”, emellett gyakran ő csapata legjobbja. Nem csak gólképes, hanem segít társainak tiszta lövőhelyzetbe kerülni. Ha már birtokba vette a labdát, reménytelen a védők helyzete: szabálytalanul sem tudják szerelni, nemhogy szabályosan. Legtöbbször ketten csimpaszkodnak bele, mégsem tudják megakadályozni, hogy beforduljon a kapu elé. Kíváncsi lennék rá, hogy pályafutása során hány mezt téptek szét rajta az ellenfelek a hatos előtti birkózás során.

Bánhidi Bence, a Szeged (k) és Gabriel Ostad Setterblom, a Kolstad játékosa (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - Kolstad HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2024. február 15-én. A Szeged 29-27-re győzött a norvég csapat ellen. MTI/Bús CsabaBánhidi Bence, a Szeged (k) és Gabriel Ostad Setterblom, a Kolstad játékosa (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. fordulójában játszott OTP Bank-Pick Szeged - Kolstad HB mérkőzésen a szegedi Pick Arénában 2024. február 15-én. A Szeged 29-27-re győzött a norvég csapat ellen. MTI/Bús Csaba

Veszprémiként csak azt sajnálom, hogy nem a rekordbajnok sikereiért dolgozik. Szinte a szemünk előtt nőtt fel és érett kiváló beállóvá a szomszédos Balatonfüreden. Csak idő kérdése volt, mikor viszi el egy nagy csapat – legyen az hazai vagy külföldi. Többen súgtak a veszprémi klub vezetőinek, ám ők totojáztak, a szegediek viszont lecsaptak rá. A később észbe kapó bakonyiaknak sokat megért volna, ha Bánhidi végül mégis a királynék városát választja a Tisza-parti város helyett, de az akkor még nagyon fiatal, mindössze huszonegy éves játékosnak eszébe sem jutott megmásítani a szegedieknek adott szavát. Ez az erkölcsi nagyságát is mutatja, hiszen veszprémiként több sikerélményben lehetett volna része, elsősorban a Bajnokok Ligájában, és anyagilag is jobban járt volna. Ám Bence úgy érezte: az adott szó kötelez.

Az immár huszonkilenc esztendős, százötszörös válogatott Bánhidi egyébként azon kevés szegedi játékosok egyike, akit a veszprémi szurkolók is szeretnek, és sosem bántják.

Darcsi István

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.