Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
31°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
31°C

Megvan, hogy kik lesznek Putyin ellenfelei az orosz elnökválasztáson

2024. február 12. 13:28
Összesen négy jelölt neve lesz ott a szavazólapon március 17-én Oroszországban, köztük a jelenlegi elnöké, Vlagyimir Putyiné.

A Magyar Nemzet az orosz Központi Választási Bizottságra hivatkozva írta, hogy véglegesnek tekinthető, hogy kik indulnak az oroszországi elnökválasztáson, amit március 17-én tartanak.

A jelenlegi elnök, Vlagyimir Putyin mellett Vlagyiszlav Davankov, a Duma (az orosz parlament) elnökhelyettese, az Új Emberek párt színeiben, Leonyid Szluckij, a nacionalista LDPR párt vezetője, illetve Nyikolaj Haritonov, a Duma távol-keleti és sarkvidéki régiók fejlesztéséért felelős bizottságának vezetője, a Kommunista Párt logója alatt lesznek még ott a politikai megmérettetésen.

Az orosz törvények szerint, ha egy jelölt sem kapja meg a szavazatok több, mint felét – amire kevés esély mutatkozik – akkor egy hét múlva tartanak egy második fordulót is.

Oroszország történelmében ez lesz a nyolcadik elnökválasztás. Eddig hárman tölthették be ezt a pozíciót, 1991-1999 között Borisz Jelcin, 1999-2008 között Vlagyimir Putyin, 2008-2012 között Dmitrij Medvegyev, 2012-től a mai napig pedig ugyancsak Putyin.

Az orosz elnökválasztás idejére már Magyarországnak is lesz új köztársasági elnöke, hiszen az alaptörvény értelmében Novák Katalin szombati lemondása után harminc napja van az országgyűlésnek megválasztani az új államfőt.

vehir.hu
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. 2024. július 14. 1:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.