Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
14°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
14°C

Bronzérmes a magyar csapat a nyíltvízi úszóknál

2024. február 8. 10:02 // Forrás: MTI
A Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf (utóbbi kettő Balaton ÚK Veszprém) összeállítású magyar váltó bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók csütörtöki csapatversenyében.

A váltó záróembereként Rasovszky az 1500 méteres körben több mint félperces hátrányt ledolgozva hozta be a csapatot a dobogóra.

A magyarok így két éremmel zárták a nyíltvízi küzdelmeket. Vasárnap Rasovszky az olimpiai számban, 10 kilométeren diadalmaskodott.    

A dohai öbölben húsz ország válogatottja készült a négy kör megtételére. A szövetségi kapitányoknak ilyenkor lehetőségük van bármilyen sorrendben vízbe küldeniük az úszókat, Gellért Gábor a hagyományos megoldást választva a két női sportlóval kezdett.

Az egyéni számok után előzetesen a magyar, a francia, az olasz és az ausztrál csapat volt a szám esélyese, hiszen a férfiaknál 10 kilométeren Rasovszky Kristóf nyert, a rövidebb távon kettős francia siker született, az olaszok mindenhol az élmezőnyben végeztek, az ausztráloknál pedig a női váltótagok nagyon erősek.

A bronzérmes Rasovszky Kristóf, Szimcsák Mira, Fábián Bettina és Bethlehem Dávid (b-j) a nyíltvízi úszók 4x1500 méteres vegyesváltó versenyszámának éremátadóján a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 8-án. MTI/Derencsényi IstvánA bronzérmes Rasovszky Kristóf, Szimcsák Mira, Fábián Bettina és Bethlehem Dávid (b-j) a nyíltvízi úszók 4x1500 méteres vegyesváltó versenyszámának éremátadóján a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 8-án. MTI/Derencsényi István

Elsőként a 19 esztendős Fábián Bettina ugrott vízbe, ezúttal Rasovszky sapkájában úszott. Tavaly a váltó tagjai Betlehemét használták. A legjobbak szinte mindig a két nő, majd a két férfi úszóval vágnak neki a viadalnak, ezek közül a csapatok közül az olaszok és az ausztrálok nagyon erősen kezdtek, az első versenyzőik negyedik és ötödik helyen váltottak, míg Fábián a 13. pozícióban indította csapattársát. A 20. születésnapját szerdán ünneplő Szimcsák tartotta a pozícióját, majd Betlehem 69 másodperces hátránnyal ugrott a vízbe. Az 5 kilométer hatodik helyezettje ugyan az ötödik pozícióba jött fel, de a befejezőember Rasovszkynak a harmadik helyen tempózó némethez képest is több mint fél perc volt a hátránya. Az élen az olaszok és az ausztrálok már befoghatatlannak tűntek.

Az olimpiai ezüstérmes klasszis végül előbb amerikai riválisát, majd egy őrületes hajrával a németet is meg tudta előzni, így a harmadik helyre hozta be az előző két világbajnokságon ezüstérmes csapatot.

A számot végül elképesztő befutó után, célfotóval, két tizedmásodpernyi különbséggel az ausztrálok nyerték az olaszok előtt.

Eredmények, nyíltvízi úszás, csapatverseny, 6 km, világbajnok:
Ausztrália (Moesha Johson, Chelsea Gubecka, Nicholas Sloman, Kyle Lee) 1:03:28.0 óra
2. Olaszország (Giulia Gabbrielleschi, Arianna Bridi, Gregorio Paltrinieri, Domenico Acerenza) 1:03.28.2
3. MAGYARORSZÁG (Szimcsák Mira, Fábián Bettina, Betlehem Dávid, Rasovszky Kristóf) 1:04:06.8

vehir.hu
további cikkek
Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel úszás Úszó Eb: negyvenegy fős magyar csapat, három veszprémivel Negyvenegy fős lesz a magyar csapat júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon: a medencés szakágban 15 férfi és 18 női versenyző, a nyílvízi viadalokat illetően négy-négy sportoló várja a kontinensviadalt. A keretben a Balaton ÚK Veszprém háro kiválósága, Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid és Sárkány Zalán is ott van.  2024. április 18. 20:40 Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! úszás Hármas veszprémi győzelem 800 méteren is! Sárkány Zalán diadalmaskodott 800 méteren a Duna Arénában rendezett országos bajnokság pénteki záró napján két veszprémi klubtársa, Rasovszky Kristóf és Betlehem Dávid előtt. 2024. április 12. 21:05 A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók úszás A 400 méter gyors dobogóját is „kibérelték” a veszprémi úszók Betlehem Dávid a keddi, 1500 méter gyorson aratott győzelme után szerdán 400 méteren is diadalmaskodott a Duna Arénában zajló országos bajnokság szerdai versenynapján. 2024. április 10. 21:43 Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Balaton Úszó Klub Veszprém Úszó ob: Betlehem nyerte a veszprémiek különcsatáját Betlehem Dávid a nyerte 1500 méter gyorson a három olimpiai szintes különversenyét a Duna Arénában zajló országos bajnokság keddi nyitónapján. 2024. április 9. 20:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.