Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Balatonfüredi cukrász mentette meg a nő életét, aki alatt beszakadt a jég a Belső-tavon

2024. január 30. 19:55
Az eset a tihanyi Belső-tónál történt pár napja, ahol a balesetet szenvedett nő legnagyobb szerencséjére ott volt Bergmann Ernő, a neves balatonfüredi Bergmann cukrászda vezetője is, aki gondolkodás nélkül, profi életmentőket megidézve segített a bajban.

A mentésről egy videó is készült, amin jól látszik, hogy a cukrász egy kötél segítségével húzza ki a derékig a jeges vízbe merült nőt. Bergmann Ernő a likebalaton.hu-nak nyilatkozva elmondta, szerencsére éppen volt nála egy kötél, amivel a gyerekek szánkóját húzta, ezt használta ahhoz, hogy kihúzza a nőt a vízből.

Szerencsére a bajba jutott sem vesztette el lélekjelenlétét, nem esett pánikba és nem kapott sokkot, így könnyebb volt a mentés is, idézte fel a történteket Bergmann Ernő.

Arról, hogy ő mire gondolt abban a pillanatban, amikor meglátta, hogy valaki eltűnik a vízben így beszélt: „Nem igazán gondolkodtam. Minél messzebb vagyunk a léktől, valószínűleg annál vastagabb a jég. Minél nagyobb felületen oszlik el a tömeg, annál kevésbé terheljük a felületet. Ezért hasra fekve, óvatosan közelítettem meg a hölgyet, és biztonságos távolságból tudtam a kötelet átdobni neki.”

Azt még hozzátette, hogy egyáltalán nem érzi hőstettnek a cselekedetét, természetes reakció volt és inkább kötelesség, hogy segítsünk egy bajba jutott emberen.

Nyitókép: illusztráció

vehir.hu
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.