Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
23°C

Átadták a Családbarát köznevelési intézmény díjakat, két veszprémi intézményt is elismertek

2024. január 30. 11:38 // Forrás: mti
Az oktatás és a nevelés segítségével lehet erősíteni a magyarság és az anyanyelv összetartó erejét - mondta a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára szombaton Budapesten, a Pedagógus Expón, amelyen átadták a Családbarát köznevelés intézmény díjakat. Az elismerések közül kettőt veszprémi intézmények vihettek haza.

Balatoni Katalin elmondta: tíz éve született meg az ötlet, hogy rendezzenek Pedagógus Expót, amely az első néhány évben még 80, 120, majd 300 résztvevős konferenciával valósult meg. Ezután léptek egy nagyot előre annak érdekében, hogy minél több pedagógust tudjanak megszólítani Magyarországról, a Kárpát-medencéből és a diaszpóra magyar közösségeiből.

Szerettek volna egy olyan napot adni a pedagógusoknak, amelyen megélhetik mindazt, ami összeköti őket: a szakma, az elhivatottság, a közös célért - a gyerekekért, a magyar nemzetért, a magyar társadalom jelenéért és jövőjéért - dolgozás - emelte ki a helyettes államtitkár.

Balatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára beszédet mond a Családbarát köznevelési intézmény díjak átadásán, a Pedagógus Expón a Budapest Kongresszusi Központban 2024. január 27-én. MTI/Illyés TiborBalatoni Katalin, a Belügyminisztérium köznevelési helyettes államtitkára beszédet mond a Családbarát köznevelési intézmény díjak átadásán, a Pedagógus Expón a Budapest Kongresszusi Központban 2024. január 27-én. MTI/Illyés Tibor

Balatoni Katalin úgy fogalmazott: fontos nemzetben gondolkodni, hiszen "akárhol is éljünk a világban, a magyarság, az anyanyelv és a kultúra összetart", ezeket pedig az oktatás és a nevelés segítségével lehet megtartani és erősíteni.

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított, második alkalommal átadott Családbarát köznevelési intézmény díj célja a kiemelkedően családbarát működésű köznevelési intézmények szakmai munkájának elismerése, emberbarát jó gyakorlatok megismertetése, valamint a társadalom figyelmének felhívása az ilyen élenjáró intézményekre.

Fődíjat vehetett át a Bugyi Nagyközségi Csemete Bölcsőde, a Kompolt-Nagyút Gyermekkertész Óvoda és Bölcsőde, a gödi Búzaszem Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a veszprémi Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola és a budapesti Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, valamint a szintén veszprémi Szent Margit Római Katolikus Óvoda is megkapta a családbarát címet az eseményen.

A díjazottak és az elismerések átadói a Családbarát köznevelési intézmény díjak átadásán, a Pedagógus Expón a Budapest Kongresszusi Központban 2024. január 27-én. MTI/Illyés TiborA díjazottak és az elismerések átadói a Családbarát köznevelési intézmény díjak átadásán, a Pedagógus Expón a Budapest Kongresszusi Központban 2024. január 27-én. MTI/Illyés Tibor

Utóbbi részéről Somogyi Eszter intézményvezető nyilatkozott portálunknak. Elmondta: óvodájuk egyik alapelve, hogy csak az csak az tudja hatékonyan nevelni a gyermekeket, aki jól és megbecsülve érzi magát munkájában is. Éppen ezért a pedagógusok közt is kialakut egy olyan egymást segítő és összetartó közösség, ahol a felmerülő problémákat – legyen az szakmai, vagy magánéleti – szükség esetén együtt oldják meg. Ebben a törekvésünkben pedig minden támogatást megkapnak a fenntartótól is, a Veszprémi Érsekségtől, tette hozzá Somogyi Eszter, aki külön megköszönte Maár-Gáli Alexandra kolléganőjének munkáját a sikeres pályázat megírásáért.

A másik veszprémi intézmény, a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola nem csupán megkapta a családbarát díjat, hanem közte volt annak az öt fődíjas intézménynek, akik az elismerés mellé pénzjutalmat is átvehettek országosan is kiemelkedő családbarát törekvéseikért. A pályázat kiírása szerint pedig ennek a többszázezer forintos összegnek egy részét tehetséggondozásra kell fordítani, ami a Csermák Antal Iskola esetében egyébként is az alapvető tevékenységük gerincét alkotja. Az iskola sikeres pályázatát Érsek-Kovács Adrienn írta meg.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.