2023. március 27.
//
Hajnalka névnap

Családbarát egyetem lett a Pannon

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított elismerést péntek délelőtt adták át a Pannon Egyetemnek, egybekötve a Veszprémben most kezdődő Háromkirályfi Napokkal, amely rendezvénysorozat elsősorban a fiatal családosoknak kínál több érdekfeszítő programot is.

Szombaton 11 órakor a Veszprémi Petőfi Színház előtti téren tartják az idei Gyereket a magasba! programot, amely során a szervezők nem titkolt célja, hogy túlszárnyalják még a tavalyi részvételi arányt is, akkor egyébként Veszprémben 800-an, országosan 10 ezren emelték fel egyszerre, egy időben a gyermeküket, ezzel is hirdetve a családalapítás és a gyerekvállalás szépségeit és értékét.

Ezen esemény köré idén egész programsorozat épült ki, hiszen a szervező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetése úgy döntött, a veszprémi aktivitásra építkezve idén a bakonyi megyeszékhelyen szervezik meg a Háromkirályfi Napokat, amely során több fiatalos, családbarát program, többek közt beszélgetések, koncertek, borkóstolók és interaktív foglalkozások is lesznek a városban, jó néhány ezek közül a Pannon Egyetemen.

Kapcsolódó cikk
A családok ünnepe lesz Veszprémben szombaton
Szeptember 24-én, szombaton ötödik alkalommal rendezik meg a Gyereket a magasba! elnevezésű családi programot, egyben országos rekordkísérletet. A résztvevő 35 magyar város közül Veszprém kiemelt szerepet kapott, a megyeszékhelyen ugyanis már pénteken elkezdődnek a programok.

Az egyetem és a mozgalom viszont nem csupán úgy kapcsolódik össze, hogy a felsőoktatási intézmény adja a helyszínét egyes programoknak, a Pannon Egyetem pénteken hivatalosan is átvehette a mozgalom által életre hívott Családbarát munkahely elismerést.

A Hangvillában tartott eseményen a mozgalom elnöke, Skrabski Fruzsina gratulált az intézménynek törekvéseikhez, továbbá itt is kifejtette, hogy céljuk bemutatni azt, hogy családosként és gyermekek nevelése mellett is lehet aktív, élményekkel teli életet élni.

Ugyanígy a mozgalom és a helyi intézmények, vállalatok, civil szervezetek effajta törekvéseit méltatta Porga Gyula polgármester is, aki elárulta, a csütörtöki napon a helyi vállalkozókkal is tartottak egy egyeztetést a családbarát munkahelyekről, egyébként Veszprémben legutóbb a Vemévszer Kft. részesült ebben az elismerésben.

A polgármester hozzátette, Veszprémben az alapvető értékek közé tartoznak a családbarát törekvések, annak pedig külön örül, hogy ezt a mentalitást egyre több vállalat és szervezet teszi magáévá.

A Pannon Egyetemnek odaítélt Családbarát munkahely elismerést az intézmény részéről Gyurácz-Németh Petra, egyetemi docens vette át, aki beszédében elmondta, az egyetem életében minden együttműködés egy ünnep, de ha ez valamilyen társadalmilag is hasznos területen történik, az még nagyobb büszkeség a részükről.

Hozzátette, hogy a Pannon Egyetemen az oktatás minősége mellett ugyanolyan fontosnak gondolják azt, hogy munkatársaik számára is olyan légkört és munkakörülményeket alakítsanak ki, ami segíti a családbarát szempontok érvényesülését is. Megjegyezte továbbá, hogy ez a tudományterület – mármint a családkutatás és társadalmi folyamatok – kutatási területnek is kiváló, ezért ösztönzik majd hallgatóikat, hogy válasszanak maguknak ehhez kapcsolódó témákat.

Hajas Bálint
Domján Attila

További cikkek

Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
Samiha Ayoub egyiptomi színésznő üzent a színház világnapján
A színházi világnapot a Nemzetközi Színházi Intézet (ITI) közgyűlésének határozata alapján 1962 óta tartják meg március 27-én, annak emlékére, hogy 1957-ben ezen a napon volt a Párizsban működő Nemzetek Színházának évadnyitója.
Zirci lelkészt választottak a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének
Zirci lelkészt választottak a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének
Megújult a Magyar Pünkösdi Egyház vezetése. Az egyház közgyűlése a hétvégén megválasztotta az új elnökséget, ezzel megalakulhat az új összetételű egyháztanács is, miután az elmúlt hetekben a négy egyházkerületben már döntöttek a régiók új vezetőiről. Az egyház elnökének Földesi Tamás zirci lelkipásztort, az egyház Stratégiai Tanácsadó Testületének vezetőjét választották meg.
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Módosító indítvány az MSZP-től a helyi útfejlesztési projektekért
Több veszprémi útfejlesztési projekt kapcsán arra kérte Hartmann Ferenc, helyi szocialista önkormányzati képviselő az Országgyűlés MSZP-frakcióját, hogy nyújtsanak be módosító indítványt az ország 2023-as költségvetéséhez. Mindezt annak érdekében, hogy megvalósulhassanak ezek a beruházások, amelyeknek a tervei készen vannak, de a forrás jelenleg nem áll rendelkezésre.
80 év néhány pillanattal szemben
80 év néhány pillanattal szemben
Szentmisével és koszorúzással emlékeztek Olaszfaluban a II. világháború végén meggyilkolt ártatlan civil férfiakra.
Csodát tesz az agyunkkal az erdei séta – most már kutatás is bizonyítja
Csodát tesz az agyunkkal az erdei séta – most már kutatás is bizonyítja
Egy új tanulmányban a kutatók azt elemzik, hogy a természet hogyan hat az agyunkra.