Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 2. Lujza
Veszprém
7°C
2024. március 2. Lujza
Veszprém
7°C

Családbarát egyetem lett a Pannon

2022. szeptember 23. 16:14
A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által alapított elismerést péntek délelőtt adták át a Pannon Egyetemnek, egybekötve a Veszprémben most kezdődő Háromkirályfi Napokkal, amely rendezvénysorozat elsősorban a fiatal családosoknak kínál több érdekfeszítő programot is.

Szombaton 11 órakor a Veszprémi Petőfi Színház előtti téren tartják az idei Gyereket a magasba! programot, amely során a szervezők nem titkolt célja, hogy túlszárnyalják még a tavalyi részvételi arányt is, akkor egyébként Veszprémben 800-an, országosan 10 ezren emelték fel egyszerre, egy időben a gyermeküket, ezzel is hirdetve a családalapítás és a gyerekvállalás szépségeit és értékét.

Ezen esemény köré idén egész programsorozat épült ki, hiszen a szervező Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom vezetése úgy döntött, a veszprémi aktivitásra építkezve idén a bakonyi megyeszékhelyen szervezik meg a Háromkirályfi Napokat, amely során több fiatalos, családbarát program, többek közt beszélgetések, koncertek, borkóstolók és interaktív foglalkozások is lesznek a városban, jó néhány ezek közül a Pannon Egyetemen.

Kapcsolódó cikk
A családok ünnepe lesz Veszprémben szombaton
Szeptember 24-én, szombaton ötödik alkalommal rendezik meg a Gyereket a magasba! elnevezésű családi programot, egyben országos rekordkísérletet. A résztvevő 35 magyar város közül Veszprém kiemelt szerepet kapott, a megyeszékhelyen ugyanis már pénteken elkezdődnek a programok.

Az egyetem és a mozgalom viszont nem csupán úgy kapcsolódik össze, hogy a felsőoktatási intézmény adja a helyszínét egyes programoknak, a Pannon Egyetem pénteken hivatalosan is átvehette a mozgalom által életre hívott Családbarát munkahely elismerést.

A Hangvillában tartott eseményen a mozgalom elnöke, Skrabski Fruzsina gratulált az intézménynek törekvéseikhez, továbbá itt is kifejtette, hogy céljuk bemutatni azt, hogy családosként és gyermekek nevelése mellett is lehet aktív, élményekkel teli életet élni.

Ugyanígy a mozgalom és a helyi intézmények, vállalatok, civil szervezetek effajta törekvéseit méltatta Porga Gyula polgármester is, aki elárulta, a csütörtöki napon a helyi vállalkozókkal is tartottak egy egyeztetést a családbarát munkahelyekről, egyébként Veszprémben legutóbb a Vemévszer Kft. részesült ebben az elismerésben.

A polgármester hozzátette, Veszprémben az alapvető értékek közé tartoznak a családbarát törekvések, annak pedig külön örül, hogy ezt a mentalitást egyre több vállalat és szervezet teszi magáévá.

A Pannon Egyetemnek odaítélt Családbarát munkahely elismerést az intézmény részéről Gyurácz-Németh Petra, egyetemi docens vette át, aki beszédében elmondta, az egyetem életében minden együttműködés egy ünnep, de ha ez valamilyen társadalmilag is hasznos területen történik, az még nagyobb büszkeség a részükről.

Hozzátette, hogy a Pannon Egyetemen az oktatás minősége mellett ugyanolyan fontosnak gondolják azt, hogy munkatársaik számára is olyan légkört és munkakörülményeket alakítsanak ki, ami segíti a családbarát szempontok érvényesülését is. Megjegyezte továbbá, hogy ez a tudományterület – mármint a családkutatás és társadalmi folyamatok – kutatási területnek is kiváló, ezért ösztönzik majd hallgatóikat, hogy válasszanak maguknak ehhez kapcsolódó témákat.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt választás 2024 Egyszerre bomlik szét és áll össze újra a baloldal Veszprémben, pont 100 nappal a választás előtt Az önkormányzati közgyűlésben éppen feloszlott az egyik ellenzéki frakció, miközben egy másik összeállt. A városháza falain kívül pedig még nagyobb az átrendeződés a megosztott baloldalon. A kérdés már csak az, hogy a régi, vagy az újszerű formáció bír nagyobb erővel? Száz nappal a választás előtt jobb- és baloldalon is felsorakoztak a csapatok, egyetértés pedig úgy tűnik, hogy csak egy dologban van. tegnap 13:30 Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között közlekedés Gyorsan és biztonságosan lehet suhanni Nemesvámos és Veszprémfajsz között Befejeződött a Nemesvámost és Veszprémfajszot összekötő 1,35 km-es útszakasz teljes felújítása, így az utazási élmény mellett a biztonság szempontjából is sokat javult a helyzet. Sőt, Nemesvámoson már egy fix traffipax is figyeli az autósokat. tegnap 9:24 Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Kedvezményes áron utazhatnak a kutyák is az új tarifarendszerben Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a kutya-országbérlet havonta 1890 forintba fog kerülni, és az érvényességi ideje alatt az egész országban lehet majd vele a kutyákat szállítani. 2024. február 29. 14:05 Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Új kutyafuttatókkal gazdagodik Veszprém Március végétől a Cserepes parkban és a Görgey utcában is biztonságos körülmények között mozgathatják meg ebeiket a kutyások. 2024. február 29. 15:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.