Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
13°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
13°C

Mit ér ez az ötödik hely?

2024. január 29. 9:48
Egy sportversenyen általában csak az aranyérmes elégedett maradéktalanul, a többiek inkább az elszalasztott lehetőséget siratják, amiért nem értek el jobb eredményt, hiszen megvolt rá a lehetőség, csak menet közben valamiért nem sikerült élni vele. Ennek tükrében mit ér a magyar válogatott ötödik helyezése a Németországban megrendezett férfi kézilabda Európa-bajnokságon?

Könnyű dolga van annak, aki hibát akar találni Chema Rodriguez csapatának teljesítményében, mert akadt belőle bőven. Egy átalakulóban lévő együttesnél a generációváltás közepette a legnagyobb terhet cipelő „öregeket” hamar megtalálja a mindig csak a győzelmet elfogadó szurkoló, akárcsak a szárnyait ezen a szinten még csak bontogató, ezért többször belebakizó fiatalokat. Lékainak minden bizonnyal ez volt az utolsó kontinensviadala, Fazekasnak, Imrének, Palasicsnak, Andónak és a Krakovszki testvéreknek pedig az első.

Ha csupán egy szóval szeretnénk jellemezni válogatottunk játékát, akkor talán az a legmegfelelőbb jelző, hogy hullámzó. Voltunk fent, majd lent, aztán megint fent és újra lent – akár a Vidámparkban a hullámvasúton. Ez nem feltétlen függött össze a végeredménnyel, hiszen például a nyitómeccsen legyőztük Montenegrót, na de milyen játékkal és mennyi hibával. Ugyanakkor az akarati tényezőket egyszer sem érhette kritika – akinek nem ment a játék, az is megfeszült a pályán.

José María "Chema" Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya (b) és Miguel Ángel Velasco edző ünnepel a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság ötödik helyéért játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzés után a kölni Lanxess Arénában 2024. január 26-án. A magyar válogatott 23-22-re győzött. MTI/Czeglédi ZsoltJosé María "Chema" Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott spanyol szövetségi kapitánya (b) és Miguel Ángel Velasco edző ünnepel a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság ötödik helyéért játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzés után a kölni Lanxess Arénában 2024. január 26-án. A magyar válogatott 23-22-re győzött. MTI/Czeglédi Zsolt

Ám minden problémájával együtt ez az ötödik hely a legjobb magyar szereplés a férfi kézilabda 1994 óta, azaz kereken harminc éve íródó Eb-történetében. A sporttörténelmet írt csapat névsora: Ancsin Gábor, Andó Arián, Bartucz László, Bánhidi Bence, Bodó Richárd, Bóka Bendegúz, Fazekas Gergő, Hanusz Egon, Ilic Zoran, Imre Bence, Krakovszki Bence, Krakovszki Zsolt, Lékai Máté, Ligetvári Patrik, Máthé Dominik, Palasics Kristóf, Rosta Miklós, Sipos Adrián, Szita Zoltán.

Őket lehet felülmúlni, vagy legalább ezt az eredményt megismételni két év múlva a skandináviai – dán, svéd, norvég közös rendezésű – Európa-bajnokságon. De válogatottunkra addig vár még egy nagy erőpróba: a márciusi olimpiai selejtező. Az Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményre lehet építeni. Ez a társaság minden szempontból alkalmas arra, hogy kiharcolja a párizsi ötkarikás játékokon való részvételt. Úgy tűnik, az akarással nem lesz probléma, a játék pedig addig tovább javítható.

Darcsi István
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Nincs új a nap alatt Erről jut eszembe… Nincs új a nap alatt Nem sikerült bravúrt véghez vinni a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának, mert a történtek ismeretében bravúr lett volna kiharcolni a továbbjutást az Aalborg ellen a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből. Így a Niklas Landin és Mikkel Hansen fémjelezte dán csapat jutott a legjobb négy közé. Tegyük hozzá: nem érdemtelenül. ma 4:03 Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Erről jut eszembe… Izgalmas lesz a bajnokság hajrája Közeledik, sőt, már itt is van a labdarúgó-bajnokságok hajrája. Ilyenkor minden szurkolóból matematikus lesz, hiszen elkezdődik a számolgatás, hogy a kedvenc csapatnak hány pontot kell még szerezni a bajnokság megnyeréséhez, egy dobogós hely eléréséhez, vagy a bennmaradás kiharcolásához. 2024. április 30. 0:12 Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Erről jut eszembe… Megtolták a kátyúba rekedt szekeret Egy régi sportos bölcsesség szerint a mérkőzés utolsó pillanatában kell vezetni, mert akkor az ellenfélnek már nincs ideje egyenlíteni. Mintha ennek a mondásnak az életképességét akarták volna igazolni csütörtökön este a Veszprém Arénában a házigazda Telekom játékosai, akik a dán Aalborg elleni férfi kézilabda Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén hatgólos hátrányból feltámadva csak egyszer vezettek a hatvan perc során, a dudaszó pillanatában (32-31). 2024. április 26. 7:51 Pipa a három csíkra Erről jut eszembe… Pipa a három csíkra Ma már elképzelhetetlen, hogy ha az embernek van rá pénze, miért ne tudna megvenni egy olyan sportcipőt a Lajtától keletre, ami a Lajtától nyugatra bárkinek lehet. 2024. április 23. 6:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.