Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

LMP: jól teljesít a helyi közösségi közlekedés, de nőhetne az utasszám

2024. január 26. 17:21
Gerstmár Ferenc, az LMP veszprémi önkormányzati képviselője péntek délelőtt tartott sajtótájékoztatót a Haszkovó utcai buszmegállóban, hogy beszámoljon a közösségi közlekedést érintő javaslatairól.

Az utóbbi időben két kezdeményezése is volt a zöld párt képviselőjének: lakossági megkeresések nyomán jelezte a cég ügyvezetőjének, hogy a 8-as, illetve a 8/A járatai a korábbiaknak megfelelően járhatna az Aradi vértanúk utca – Március 15. utca felé, hiszen így a Jutasi úti lakótelep keleti részén élők számára könnyebben elérhetővé válna a Cholnoky városrész.

Javasolta továbbá egy-egy jegyautomata telepítését a Láhner György utcai megállóba, valamint a Haszkovó utcai megállóba.

Gerstmár felhívta a figyelmet arra is, hogy közeleg a február elseje, amikortól a V-busz járataira 350 forintért lehet diákbérletet vásárolni. Továbbá – a képviselő javaslata nyomán – jogosultak azok is, akik a települési támogatás keretében nyújtott szociális ellátásokról szóló önkormányzati rendelet szerint gyermekes bérletet válthatnak.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt 239 Veszprém vármegyei autós akadt fent a rendőrség múlt heti akciójában gyorshajtás miatt A rendőrség közzétette a múlt heti nagyszabású akciójának eredményeit, amiben elsősorban gyorshajtókra vadásztak Veszprém vármegye útjain is. 2024. április 24. 11:29 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra választás 2024 Nehezen, de sikerült megegyezni: összeállt az Adamecz-Gerstmár páros a választásra Hétfő délelőtt hivatalosan véget ért az a több hónapig tartó politikai egyezkedés, aminek a végén Gerstmár Ferenc LMP-s baloldali önkormányzati képviselő az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért civil összefogáshoz csatlakozott. Ezzel együtt nyilvános lett az a tizenkét fős lista is, amivel elindulnak a júniusi önkormányzati választáson. 2024. április 15. 19:20 Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Új kutyafuttató építi a kutyás közösséget a Görgey utcában Csütörtök délután hivatalosan is átadták a Görgey Artúr utcai kutyafuttatót. Az eseményen megtekinthettük, amint a kutyusok felavatják a futtató eszközeit. 2024. április 12. 22:16

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.