Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Andó: szeretnénk jó szájízzel elhagyni a tornát

2024. január 25. 12:33 // Forrás: MTI
A kapus Andó Arián úgy fogalmazott, a magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai szeretnék jó szájízzel elhagyni az Európa-bajnokságot, amelyen pénteken Szlovénia ellen az ötödik helyért játsszák utolsó mérkőzésüket.

A Balatonfüred kapusa hat magyar meccset a lelátóról nézett végig, a középdöntő utolsó fordulójában azonban - Palasics Kristóf vakbélműtéte miatt - bekerült a keretbe. A csapat szerdán 35-32-re kikapott az olimpiai címvédő Franciaországtól, ezzel elveszítette esélyét az elődöntőbe jutásra.

Kapcsolódó cikk
Vereség a franciáktól, az ötödik helyért játszhat a magyar válogatott
A magyar férfi kézilabda-válogatott az ötödik helyért játszhat az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságon, mivel szerdán 35-32-re kikapott az ötkarikás címvédő Franciaországtól a középdöntő utolsó fordulójában Kölnben.

Bartucz László helyett a 15. percben lépett pályára Andó, aki végül hét lövést védett. A találkozó után az MTI-nek elmondta, bár eleinte nem jöttek a védések, ez nem bizonytalanította el, próbált jobban összpontosítani. Az első félidő arra volt elég számára, hogy a másodikban összeszedje magát, átgondoljon mindent és azt csinálja, ami a dolga.

"Kicsit csalódott vagyok, mert úgy érzem, maradt még bennem, de a világ egyik legjobb csapata volt az ellenfelünk. A mérkőzés előtt úgy próbáltam felkészülni, hogy ők mindenkinek belövik, én sem leszek kivétel, de megpróbálom megfogni a lövéseiket" - magyarázta.

Csapata védelméről elmondta, a szabadnapokon igyekezett ő is gyakorolni velük, és bár az első félidőben még nem igazán érezte az összhangot, a másodikban jobb volt. A szünet után ő is megnyugodott némileg, és arra törekedett, hogy mindenképpen jöjjenek a védések.

A magyar csapat a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Franciaország - Magyarország mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 24-én. MTI/Czeglédi ZsoltA magyar csapat a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének negyedik fordulójában játszott Franciaország - Magyarország mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 24-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A magyarok pénteken 15 órától Kölnben a szlovénokkal játszanak az ötödik helyért. Győzelmük esetén az eddigi legjobb Európa-bajnoki szereplést produkálják, ezt a rekordot eddig az 1998-as csapat tartja a hatodik hellyel.

"Mindenki mindent bele fog adni. Tudjuk, hogy az lesz az utolsó mérkőzésünk, és megpróbáljuk jó szájízzel elhagyni a tornát. Rosta Miki mondta, ha már itt vagyunk, szeretné megelőzni az édesapját, aki benne volt az 1998-as válogatottban, és én szeretnék neki segíteni ebben" - magyarázta Andó.

A magyar-francia meccs 18. percében Imre Bence már harmadszor talált a hálóba. Az volt a 18. lövése és a 18. gólja a kontinenstornán, ezt a helyi műsorközlő külön kiemelte, és szurkolók ezrei tapsolták meg a Ferencváros jobbszélsőjét. További három kísérletét elrontotta Imre, azonban így is impozáns mérleggel büszkélkedhet.

"Tudtam, hogy el fog jönni ez a pillanat, de ez benne van a sportban, nem hiszem, hogy ezért el kellene marasztalnom magamat" - értékelt a junior világbajnoki ezüstérmes.

Hozzátette, a végsőkig küzdött, és a három góljánál jobban örül a visszafutásának, a labdaszerzésének, mert azt küzdéssel és összpontosítással lehet elérni, a hibák pedig sajnos benne vannak elöl. Hangsúlyozta, ezúttal is nyugodtan játszott, jól élte meg a mérkőzést, nem izgulta túl a lövéseit, hiszen számára fantasztikus érzés itt játszani. Az utolsó meccs kapcsán megjegyezte, sok mindent át lehet menteni az eddig látottakból.  

"Küzdjünk és koncentráljunk hatvan percig, ez lesz a legfontosabb. Nem a fáradtságról fog szólni a meccs, hanem arról, hogy kiadjuk, ami bennünk van" - szögezte le.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.