Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 29. Péter
Veszprém
23°C
2024. április 29. Péter
Veszprém
23°C

Megoldják a matekleckét?

2024. január 24. 8:14
Egyre nehezebb követni ezt az érzelmi hullámzást, ugyanis a férfi kézilabda Európa-bajnokság kezdete óta felváltva hol ámulatba, hol pedig kétségbe esünk a magyar válogatott szereplése kapcsán.

Már a kezdés előtt reménytelennek tűnt minden, amiért Mikler Roland lemondta a részvételt, ugyanis a kézilabdában hatványozottan érvényes a csapatépítésre, hogy: végy egy jó kapust! Elindultunk két, Miklerhez képest „zöldfülűvel”, aztán kiderült, hogy a veszprémi nevelésű Palasics Kristóf és a tatabányai Bartucz László nemzetközi mércével is komoly teljesítményre képes, ha lehetőséget, és főleg bizalmat kap. Chema Rodriguez szövetségi kapitánytól mindkettőt megkapták, és éltek is vele. Ezek után igazán kíváncsi vagyok arra, hogy az Eb-szereplés következtében a spanyol szakember az olimpiai selejtezőre visszahívja-e a keretbe a pályafutása, de főleg a válogatottsága végén járó Miklert, vagy inkább tovább építi a jövőt Palasiccsal és Bartucczal.

Aztán a a maximális pontszámmal elért csoportelsőség meghozta a csapat és az érte szurkolók étvágyát, és olyan folytatásról kezdtek beszélni, ami addig gondolatként sem merült fel. Azonnal jött is az osztrákok kijózanító pofonja, ami főleg azért fájt nagyon, mert mi tettük oda az arcunkat, ugyanis nem ők nyerték meg a meccset, hanem mi vesztettük el. Rögtön elindult a szakmaizás a közösségi oldalakon. Sok igazság volt a laikus véleményekben. Elsősorban a ki nem kényszerített hibák, eladott labdák, kihagyott ziccerek okozták a vereséget. Na meg a taktikai bakik, hogy nem használtuk a szélsőket, mindent középen akartunk megoldani, leginkább úgy, hogy valahogy odagyömöszöljük a labdát a beállónak.

A vesztes magyar csapat tagjai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, a Németország - Magyarország mérkőzés után a kölni Lanxess Arénában 2024. január 22-én. A német válogatott 35-28-ra győzött. MTI/Czeglédi ZsA vesztes magyar csapat tagjai a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének harmadik fordulójában, a Németország - Magyarország mérkőzés után a kölni Lanxess Arénában 2024. január 22-én. A német válogatott 35-28-ra győzött. MTI/Czeglédi Zs

Chemának ezen felül is kijutott a kritikából, amiért nem élt az időkérés adta lehetőséggel, valamint néhány játékos esetében a cserével, mintha belefeledkezett volna a meccsnézésbe... Ám ha már a szövetségi kapitánynál tartunk, azt mindenképpen írjuk a javára, hogy bátran nyúlt a fiatalokhoz, emberelőnyben pedig olyat húzott a hét az öt elleni játékkal, amire nem számítottak az ellenfelek.

Horvátország legyőzése gyógyír volt a sebekre, és ismét felcsillantotta a reményt, majd a házigazda németek elleni eredmény, valamint az ahhoz vezető csapnivaló játék újra apátiába hajszolták a szurkolókat. Játékunk minőségi hullámzása azt valószínűsíti, hogy nem igazán bírjuk a sorozatterhelést, azt, hogy másnaponként élet-halál küzdelmet kell folytatni. Pedig összességében nem rossz az eddig elért eredmény, csakhogy menet közben megjött az étvágy, ezért most van némi hiányérzetünk.

Szóval, itt tartunk most, egy meccsel a középdöntő zárása előtt. Az olimpiai bajnok franciák ellen nagy bravúr kellene, de az sem elég az elődöntőbe jutáshoz. Ahhoz ugyanis a a középdöntős csoportunk másik két mérkőzésén is számunkra kedvező eredménynek kell születnie. Tehát fel van adva a több ismeretlenes mateklecke. Vajon sikerül megoldani a feladatot?

Darcsi István
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.