Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújítja közbiztonsági koncepcióját a város

2024. január 23. 10:56
Az önkormányzat jelenlegi közbiztonsági koncepciója a 2016-2025 időszakra vonatkozik, így időszerű annak felülvizsgálata – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Pálinkás Roland, a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke. 

Pálinkás elmondta: februárban javaslatot terjeszt a közgyűlés elé egy ezzel foglalkozó munkacsoport megalakítására. A munkába a témában aktív szakmai és civil szervezeteket – mint a rendőrség, a polgárőrség, a közterület-felügyelet – valamint a városi nyilvánosságot is bevonnák. Az elnök fontosnak tartja, hogy az új koncepció ne a fióknak készüljön, hanem végrehajtható lépéseket fogalmazzon meg. Kiemelten kell foglalkozni az online bűncselekményekkel, a legutóbbi koncepció elfogadása óta ugyanis nagyrészt a kibertérbe helyeződött át a bűnözés, ami ráadásul veszélyesebb is: egy zsebtolvaj csak a nálunk tartott pénzünket veheti el, egy online csaló azonban a teljes vagyonunktól pillanatok alatt megszabadíthat minket. 

Pálinkás Roland szerint a kommunikáció az egyik legfontosabb feladat, amit ezen a téren el kell végezni, minél több veszprémihez el kell juttatni azokat az információkat, amik a biztonságukhoz elengedhetetlenek. 

A bizottsági elnök szerint amennyiben a közgyűlés februárban dönt a munkacsoport létrehozásáról, az már márciusban megkezdheti a munkát. A sokrétű, minden témakört lefedő dokumentum elfogadásáról várhatóan már a júniusi önkormányzati választás után felálló új testület dönthet majd.
 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.