Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megújítja közbiztonsági koncepcióját a város

2024. január 23. 10:56
Az önkormányzat jelenlegi közbiztonsági koncepciója a 2016-2025 időszakra vonatkozik, így időszerű annak felülvizsgálata – jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Pálinkás Roland, a Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Bizottság elnöke. 

Pálinkás elmondta: februárban javaslatot terjeszt a közgyűlés elé egy ezzel foglalkozó munkacsoport megalakítására. A munkába a témában aktív szakmai és civil szervezeteket – mint a rendőrség, a polgárőrség, a közterület-felügyelet – valamint a városi nyilvánosságot is bevonnák. Az elnök fontosnak tartja, hogy az új koncepció ne a fióknak készüljön, hanem végrehajtható lépéseket fogalmazzon meg. Kiemelten kell foglalkozni az online bűncselekményekkel, a legutóbbi koncepció elfogadása óta ugyanis nagyrészt a kibertérbe helyeződött át a bűnözés, ami ráadásul veszélyesebb is: egy zsebtolvaj csak a nálunk tartott pénzünket veheti el, egy online csaló azonban a teljes vagyonunktól pillanatok alatt megszabadíthat minket. 

Pálinkás Roland szerint a kommunikáció az egyik legfontosabb feladat, amit ezen a téren el kell végezni, minél több veszprémihez el kell juttatni azokat az információkat, amik a biztonságukhoz elengedhetetlenek. 

A bizottsági elnök szerint amennyiben a közgyűlés februárban dönt a munkacsoport létrehozásáról, az már márciusban megkezdheti a munkát. A sokrétű, minden témakört lefedő dokumentum elfogadásáról várhatóan már a júniusi önkormányzati választás után felálló új testület dönthet majd.
 

Schöngrundtner Tamás
Szalai Csaba
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   2024. április 27. 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. 2024. április 27. 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. tegnap 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.