Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lékai: a csapategység a válogatott legnagyobb erőssége

2024. január 21. 14:43 // Forrás: MTI
Lékai Máté csapatkapitány szerint a csapategység az Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi kézilabda-válogatott legnagyobb erőssége.

"A csapategység, a küzdés, az egymásért tenni akarás a legnagyobb erőssége ennek a válogatottnak. Megpusztulunk a pályán, ez volt az ötödik meccsünk, egyre fáradtabbak vagyunk, egyre keményebb minden az összes csapatnak" - nyilatkozta az MTI-nek szombaton a horvátok 29-26-os legyőzése után a Ferencváros irányítója, aki nyolc lövésből négy gólt szerzett.

Kapcsolódó cikk
A horvátok legyőzésével teljesült a célkitűzés
A magyar férfi kézilabda-válogatott 29-26-ra legyőzte Horvátország csapatát az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, szombaton Kölnben, ezzel teljesítette célkitűzését, hiszen már biztosan a legjobb tíz között végez.

A csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott magyarok csütörtökön az osztrákoktól elszenvedett 30-29-es vereséggel kezdték a középdöntőt. A 171-szeres válogatott játékos ennek kapcsán elmondta: lehet, hogy kívülről úgy látszott, de nem gondolja, hogy részükről rossz lett volna az osztrák meccs.

"A létszámfölényes támadójátékuk egy kicsit megtörte a meccs ritmusát, ezért tűnt nyögvenyelősnek az a mérkőzés, de szerintem ott sem játszottunk rosszul. Kihagytuk a helyzeteket és nem állítottuk meg őket kulcsszituációkban" - elevenítette fel a csütörtöki találkozót.

Hangsúlyozta, a horvátok ellen sikerült átbillenteni a mérkőzést, és a végén okosan játszani, nagyon fontos védekezéseket végrehajtani, labdát szerezni és lerohanásgólt lőni belőle.

Lékai Máté (b) és a horvát Luka Lovre Klarica a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, a Magyarország - Horvátország mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt Lékai Máté (b) és a horvát Luka Lovre Klarica a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában, a Magyarország - Horvátország mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 20-án. MTI/Czeglédi Zsolt

Szita Zoltán eddig támadásban és védekezésben, balátlövő és balszélső poszton, a védőfalban és öt-egyes védekezésben is jól teljesített, de ezúttal lázzal járó felső légúti megbetegedés miatt nem játszhatott.

Lékai elmondta, csak reggel tudták meg, hogy a szegedi kézilabdázó nem szerepelhet, pénteken még velük edzett, úgyhogy már nem tudták edzésen lemodellezni a szükséges módosításokat.

"Bodó Richárd előrelépett, végigjátszotta a meccset, és persze, mindenkinek lesznek hibái, mindenki fog rontani, de azt gondolom, Ricsi fantasztikusan játszott" - szögezte le.

Hozzátette, ők, csapattársak mindig mondják Bodónak, és mindenkinek, aki rosszabb formában van, hogy "együtt vagyunk, egymásért küzdünk, mindenki bízik a másikban, mindenki megtesz mindent a másikért, és én biztos voltam benne, hogy ez a teljesítmény benne van Ricsiben".

A magyarok hétfőn 20.30-tól a házigazda Németországgal, majd szerdán 18 órától az olimpiai címvédő Franciaországgal találkoznak. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.