Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A legaranyosabb olimpia a legapróbbaknak

2024. január 19. 14:44
Péntek délelőtt egy igazán izgalmas eseményen, az idén kilencedik alkalommal megrendezett Oviolimpián csaptak össze a város kis óvodásai a Veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskola szervezésében. Az eseményre összesen tíz óvoda nevezett be, és a résztvevők különböző ügyességi feladatokon mérhették össze tudásukat és képességeiket.

 

Porga Gyula polgármester köszöntötte elsőként a kis versenyzőket, aki elmondta, hogy az ilyen rendezvények nemcsak az összetartozás érzését erősítik, hanem hozzájárulnak a gyerekek személyiségfejlődéséhez és szociális készségeik fejlesztéséhez is. Kiemelte: fontos, hogy a kicsik már ebben a korai életszakaszban is megtapasztalhatják a csapatmunka örömét és gyakorolhatják az egymás iránti tiszteletet az ehhez hasonló sportélményeken keresztül.

Németh Attila, a Veszprémi Egyetemi és Diák Atltétika Club (VEDAC) ügyvezetője igazgatója és a szervező Báthory iskola igazgatója, Pohl Brigitta is örömét fejezte ki, hogy ilyen sok óvoda képviseltette magát az oviolimpián, illetve elmondták, hogy a verseny nem csak a gyerekeknek szól, hanem az óvodák közötti kapcsolatok erősítésére is kiváló alkalmat teremt.

A hivatalos olimpiához hasonlóan az óvodák különböző színekben, egy zenés megnyitó keretében vonultak fel a szurkolók és a pedagógusok előtt, végig olyan fegyelmezetten, akárcsak az igazi élsportolók. Az Acro Dance Sporttánc Egyesület rövid táncbemutatója után pedig kezdetét is vették a játékok.

A verseny izgalmasan alakult, és a gyerekek kitörő lelkesedése egy pillanatra sem lankadt az egész rendezvény alatt. A díjátadó ceremóniát követően a résztvevők közül mindenki apró ajándékokkal távozhatott, köszönettel az EcoFamilynek, a rendezvény egyik fő támogatójának.

Az esemény egyértelműen pozitív élményeket nyújtott mind a kis ovisoknak, mind az óvodai dolgozóknak, és remélhetőleg az ehhez hasonló kezdeményezések a továbbiakban is erősítik a város óvodai közösségeit. A kilencedik Oviolimpia résztvevői minden bizonnyal sokáig emlékezni fognak erre az örömteli élményre.

A IX. Oviolimpia végeredménye:

1. Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda
2. Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda
3. Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda Nárcisz Tagóvoda

4. Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda Erdei Tagóvoda
5. Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda 
6. Veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda
7. Veszprémi Ringató Körzeti Óvoda Kuckó Tagóvoda
8. Veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda Hársfa Tagóvodája
9. Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda
10. Veszprémi Kastélykert Körzeti Óvoda Ficánka Tagóvodája

A lelkes résztvevőkről a galériában több izgalmas és örömteli pillanatot is megörökítettünk:

Galéria
IX. Báthory OviOlimpia
Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.