Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Chema Rodríguez: továbbra is az elődöntő a cél

2024. január 18. 19:09 // Forrás: MTI
José María Rodríguez Vaquero szövetségi kapitány leszögezte, a magyar férfi kézilabda-válogatott célja a csütörtöki vereség ellenére az elődöntőbe jutás a németországi Európa-bajnokságon.

"Ha korábban az mondtuk, öt percünk van örülni, akkor most öt percünk van szomorkodni, aztán fel kell ébrednünk és összpontosítanunk kell. Még van három mérkőzésünk, amelyeken továbbra is az elődöntő elérése a cél számunkra" - mondta a spanyol edző az osztrákoktól elszenvedett 30-29-es középdöntős vereség utáni sajtótájékoztatón.

Kapcsolódó cikk
Nyerhető meccsen magyar vereség Ausztriától
A sokat hibázó magyar férfi kézilabda-válogatott 30-29-re kikapott az osztrák csapattól az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, csütörtökön Kölnben.

Hozzátette, jól tudták, hogy nehéz meccs vár rájuk, hiszen az osztrákok azért vannak itt, mert a csoportkörben kiejtették a spanyolokat.

"Az első félidőben problémánk volt a létszámfölényes támadójátékukkal, de jól támadtunk. A másodikban egy kicsit javult a védekezésünk, de támadásban jöttek a problémák" - magyarázta.

Mint mondta, elöl eleinte jól megtalálták a beállókat, aztán a játékvezetői felfogás miatt változott a helyzet, de ezekhez alkalmazkodniuk kell. Rodríguez úgy vélekedett, játékosai megpróbálták megnyerni ezt a meccset is, de nem játszottak jól az utolsó öt percben, amikor eldőlt a találkozó, és ezt Ausztria kihasználta.

Jose Maria Chema Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, a Magyarország - Ausztria mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 18-án. MTI/Czeglédi ZsoltJose Maria Chema Rodríguez Vaquero, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, a Magyarország - Ausztria mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 18-án. MTI/Czeglédi Zsolt

"Küzdöttünk a végéig, az osztrákokon nem volt talán akkora nyomás a legvégén. Mi nagyon szerettünk volna nyerni, ez érződött is a játékunkon. Az első meccs a legfontosabb a középdöntőben és egyben a legnehezebb is" - vélekedett.

A csapatkapitány Lékai Máté az MTI-nek úgy nyilatkozott, nem gondolja, hogy többet hibáztak volna, mint az előző meccseiken. A legfőbb problémának és a mérkőzés kulcsának azt tartja, hogy védekezésben nem tudták megállítani az ellenfél létszámfölényes támadójátékát, pedig tudták, hogy biztosan elő fogják venni és gyakorolták is az edzésen.

"Ezt nagyon nehéz kivédekezni, ráadásul jól játszották, türelmesen. Mindent megpróbáltunk, de nem jártunk sikerrel, pedig készültünk rá" - fűzte hozzá.

Ligetvári Patrik, Lékai Máté és Bóka Bendegúz (b-j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, a Magyarország - Ausztria mérkőzés után a kölni Lanxess Arénában 2024. január 18-án. A magyar válogatott 30-29-re kikapott. MTI/Czeglédi ZsoltLigetvári Patrik, Lékai Máté és Bóka Bendegúz (b-j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, a Magyarország - Ausztria mérkőzés után a kölni Lanxess Arénában 2024. január 18-án. A magyar válogatott 30-29-re kikapott. MTI/Czeglédi Zsolt

A Ferencváros irányítója - aki hét lövésből négy gólt szerzett - úgy vélte, hogy a támadójátékuk rendben volt, hiszen majdnem harminc gólt lőttek, de elismerte, hogy a második félidőben rengeteg ziccert kihagytak, nem véletlenül lett a 35/11-es mutatóval záró osztrák kapus, Constantin Möstl a mezőny legjobbja.

"A lehetőségeink megvoltak, de sajnos kimaradtak" - mondta.

A beálló Bánhidi Bence szerint a támadójátékuk és a védekezésük sem úgy működött, ahogy szerették volna. A Szeged játékosa - aki ugyancsak 7/4-es mérleggel zárt - úgy érezte, az ellenfél létszámfölényes támadójátéka nagyon sokat kivett belőlük mentálisan, és kivette a tempót a mérkőzésből.

"Mentálisan sokat kivett a védekezésünkből, hogy nagyon sokszor góllal tudták befejezni a támadásaikat, mi abból nem tudtunk lerohanásokat vinni. Demoralizáló volt, hogy ilyen sikeresen játszották a hét a hatot" - ismerte el.

A magyar válogatott házi góllövőlistáját 24 találattal vezető Bánhidi makacs talpfájdalmakkal küszködik. Elmondása szerint ez a mostani meccs elején nagyon zavarta, utána nagyjából át tudott lendülni rajta.

"Jó néhány fájdalomcsillapító van bennem, de csinálom a dolgomat, megteszek mindent, hogy a csapat eredményes legyen, és így is vállalom a játékot, hogy a cipőt is nehezen tudom felhúzni" - árulta el.

Bánhidi Bence (b) és az osztrák Markus Mahr a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, a Magyarország - Ausztria mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 18-án. A magyar válogatott 30-29-re kikapott. MTI/Czeglédi ZsoltBánhidi Bence (b) és az osztrák Markus Mahr a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság középdöntőjének első fordulójában, a Magyarország - Ausztria mérkőzésen a kölni Lanxess Arénában 2024. január 18-án. A magyar válogatott 30-29-re kikapott. MTI/Czeglédi Zsolt

Az MTI kérdésére a 101-szeres válogatott beálló úgy fogalmazott: érzése szerint a játékvezetők a kelleténél sokkal többet megengedtek vele szemben az osztrákoknak, és erről a találkozó után a szövetségi kapitánnyal is beszélt.

"Amikor gólt dobtam, elvették, mert leértem. Amikor csináltam egy jó zárást, elvették, mert szabálytalan volt. Amikor hátulról meglöktek és kapufát lőttem, azt mondták, nem ért hozzám senki. Amikor éppen két ember lógott rajtam, ezért nem tudtam ellőni a kapuig, azt mondták, mehet tovább" - idézte fel.

Megjegyezte, négy-öt szituáció volt, amit nem tudott értelmezni, és ezeknek döntő szerepük van egy ilyen mérkőzésen, de már nem akar ezekkel foglalkozni, mert emellett volt számos helyzet, amit gólra kellett volna váltaniuk.

A csoportkörből százszázalékos teljesítménnyel továbbjutott magyarok szombaton 18 órától Horvátországgal, hétfőn 20.30-tól a házigazda Németországgal, majd jövő szerdán 18 órától az olimpiai címvédő Franciaországgal találkoznak a kölni középdöntőben. A csoportok első két helyezettje az elődöntőbe jut, a harmadikok pedig az ötödik helyért játszhatnak.

Az Európa-bajnokság győztese - illetve a kvótával még nem rendelkező legjobb csapat - kijut a nyári, párizsi olimpiára. A következő két legjobb együttes, amely még nem kvalifikált az ötkarikás játékokra vagy selejtezőtornára, részt vehet a márciusi selejtezőn, melyen a magyar csapat már korábban biztosította a helyét.

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.