Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Navracsics Tibor: Ne azt a 20%-ot keressük, ami szétválaszt, hanem azt a 80-at, ami összeköt!

2024. január 12. 13:03
Megtartotta hagyományos újévi fogadását a Veszprém Vármegyei Önkormányzat, ahol számos térségi polgármester és intézményvezető előtt Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter már az EKF utáni feladatokról beszélt, hangsúlyozottan különböző világnézeteket és ideológiákat meghaladva.

Az ünnepség kezdetén a Készenléti Rendőrség Zenekarának egy különleges formációja adta meg az ünnepi esemény kulturális nívóját azzal, hogy különböző filmzenéket, köztük több magyar rendőrfilm zenéjét adták elő a jazz összetéveszthetetlen stílusában.

Az egyenruhás zenekar előadása után Navracsics Tibor lépett a mikrofon elé, hogy immáron a területfejlesztés mellett a közigazgatásért is felelős miniszterként köszöntse a közel száz megjelent Veszprém vármegyei polgármestert és mondja el gondolatait 2023-ról és a 2024-es kihívásokról.

„2023 az európai színpadra segítette a térséget” – kezdte gondolatait a miniszter, majd felidézte, hogy bő egy évvel ezelőtt éppen a Megyeháza Szent István-termében, ahol az újévköszöntőt is tartották, találkozott három vármegye – Veszprém, Zala, Somogy – képviselőtestülete, hogy hitet tegyenek az EKF szellemisége mellett, az európai eszmék és a magyarság kultúrája mellett. Hozzátette, hogy ez nem csupán sikerült, hanem messze meghaladták az előzetes elvárásokat.

Kitért azokra a településekre is, akik közvetlenül nem voltak érintettek az EKF-ben, velük kapcsolatban azt mondta, reméli, hogy jó példaként tudnak feltűnni előttük, hogy összefogással – az EKF-ben 116 település fogott össze – milyen nagy dolgokra képes egy terület.

2024 és az azt követő évek legnagyobb feladata az lesz, hogy megőrizzék ezeket az együttműködéseket, ha nem is mind a 116 települését, de kisebb térségekben mindenképpen – mondta Navracsics Tibor.

Megemlítette, hogy az előttünk álló év sok izgalmat és sorsfordító pillanatot hordoz magában, legyen szó az önkormányzati és európai választásokról, a futball Európa-bajnokságról, majd Magyarország soros uniós elnökségéről. Ez mind olyan momentum, ami felerősítheti a köztünk lévő különbségeket, a miniszter mégis óvva intett ettől.

„A fideszesek, a szocialisták, a mihazánkosok, a fradisták, a Vasas-szurkolók, az újpestesek, vagy éppen Európa-pártiak és Európa-ellenesek ebben az évben ne azt a húsz százalékot keressék, ami elválaszt minket, hanem azt a nyolcvan százalékot, ami összeköt. Mert van nekünk egy nagy közös felelősségünk: mindannyian azért vagyunk itt, mert szerelmesek vagyunk Veszprém vármegyébe, akár egy apró közösségébe, akár az egész térségbe, és arra szerződtünk, hogy a legkisebb közösségtől az egész vármegyéig lehetőség szerint minél többen boldoguljanak itt.”

Az ünnepi beszéd után Navracsics Tibor és Polgárdy Imre, a Veszprém Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke közösen emelték poharukat és kívántak boldog új évet a jelenlévőknek.

Hajas Bálint
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.