Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C
2024. július 27. Olga
Veszprém
21°C

Négyes koncertsorozattal zárja az évet az ActiCity

2023. december 26. 16:37
A két ünnep közt folytatódik az a programkavalkád, ami 2023-ban megszokottá vált Veszprémben. December 27. és 30. között az ActiCity-ben egy négyfelvonásos koncertsorozat lesz, aminek a zárása egy fergeteges salsa-est lesz.

Az ActiCity-ben a két ünnep között a zene és a tánc kerül a középpontba. December 27-én a Hot Jazz Band, 28-án Pál István és Bandája húzza a talpalávalót, 29-én egy fergeteges ABBA Tribute Show-n hódolhatunk a 70-es, 80-as évek slágereinek, december 30-án pedig a Stefánia Allstars készíti elő a másnapi szilveszteri bulit.

Portálunk elérte Élő Mártont, aki allett, hogy az Irie Maffia fúvósa, a Stefánia Allstars-ban is szerepel, őt faggattuk a nem hétköznapi formációról és a veszprémi koncertről.

Először is tisztázzuk, hogy mit takar a salsa-zene, hiszen elsőre mindenkinek a tánc ugrik be erről a fogalomról. Nagy különbség nincs is köztük, talán annyi, hogy a salsa-zene egy igazi keverék műfaj, magyarázta Márton. Benne van a rumba, a mambo és egy kis modernitás is.

Kialakulása a beat-korszakra tehető, gyakorlatilag ez volt a latin válasz a zenei ébredésre a 60-as és 70-es években. Kubai eredete garantálja a gyors ütemet, a vidám zenélést sok ütős- és fúvóshangszerrel karöltve.

A Stefánia Allstars 2022-ben alakult Magyarországon élő latin-amerikai szólistákból, illetve a már országosan jól ismert latin zenekar, a Los Orangutanes zenészeiből. A zenekar kifejezetten azzal a céllal jött létre, hogy a salsa táncot népszerűsítse, annak is az eredeti, nagy zenekaros hangzását megidézve.

A zenekar neve is a salsát megalapozó Fania Allstars előtt tiszteleg. A zenekar salsa mellett, bogaloo, chachacha, son montuno és még számos népszerű latin tánczenét játszik. A Stefánia Allstars 2022 nyarán a budapesti Városligetben tartotta vasárnaponként saját eseményét Tánc A Parkban néven, mely már az első alkalomból fogva hatalmas siker lett, rendszeresen több száz salsa rajongó lepte el a ligetet vasárnaponként, most pedig a veszprémi közönségnek is megmutatják ezt magyar és külföldi zenészekkel.

A közös zenélésről Márton elmondta, különleges élmény ezekkel a latin-amerikai zenészekkel közösen színpadra lépni, hiszen amíg itthon sok tanulással lehet elsajátítani a fogásokat, nekik a vérükben van.

A koncertekről, többek közt a Stefánia Allstars fellépésről az ActiCity honlapján lehet még több infót találni.

December 31-én, délután 2-től pedig megnyílnak az Óváros tér teraszai, zenés, forraltboros sétára invitálva időseket, fiatalokat egyaránt. Este a város meghatározó lemezlovasai váltják majd egymást és alkotnak egy nagy zenei mixet, hogy vérpezsdítő dallamok mellett ünnepelhessük a mögöttünk álló, ragyogó hónapokat és az előttünk álló új évet.

vehir.hu
további cikkek
Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Egyszere lett más, mégis ugyanolyan a Kossuth utcán a veszprémi DJ-nek köszönhetően Bátor vállalkozás egy DJ részéről hozzányúlni és újragondolni olyan dalokat, amikhez az emberek ezerféle módon kötődnek. Márpedig a Rubber Puppet Kossuth utcánja olyan a veszprémieknek, mint például a Nélküled a magyar válogatott szurkolóinak, vagy az Azért vannak a jó barátok egy osztálytalálkozón. DJ Thomas viszont pontosan érti, hogy milyen az a bizonyos veszprémi életérzés, hiszen ő is itt volt gyermek, majd fiatal felnőtt, közben pedig állandó szereplője lett a veszprémi buliknak a DJ-pult mögött. Nem is volt kérdés, hogy első saját remixében a Kossuth utcánt dolgozza fel. Megkerestük a DJ-t, hogy elmeséje a dal megszületésének történetét. tegnap 12:08 Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. 2024. július 24. 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.