Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C

Udvardy: Jézus születésével bennünk is béke születik

2023. december 25. 14:09 // Forrás: Veszprémi Érsekség
Dr. Udvardy György érsek mutatta be az éjféli szentmisét december 24-én a Szent Mihály Főszékesegyházban Dr. Takáts István érseki általános helynökkel, plébánossal valamint Darnai János atyával. 

Az érsek elmondta, hogy hálát kell adnunk magunkért, a meghívásunkért, a reményért, béketörekvésünkért. Isten megajándékozott bennünket egyházunk által, hogy ünnepelhettünk ezen az éjszakán, hiszen vártuk Jézus születését, az Ő érkezését. Az angyalok hívó hangjával mi is meg tudjuk ünnepelni és boruljunk mi is előtte.

Fotó: Veszprémi ÉrsekségFotó: Veszprémi Érsekség

Érsek atya homíliájában a karácsony örömhírére és annak mélyebb értelmére  hívta fel a figyelmet, melyben három nagy kérdést vet fel: Ki az Isten, ki az ember, és mi az életünk célja? Az Úr Krisztus születése választ ad ezekre a kérdésekre. Ő az Atya küldöttje, a Megváltó, a gyermek, akinek érkezése az ígéretek és valóság egyesülése. Az ember jelentősége kiemelkedik azáltal, hogy az életét az Isten adja, és az emberi élet végtelen értékkel bír az örök élet lehetőségével.  A főpásztor arra buzdít, hogy az ünnep alkalmával mélyebben megértve az Isten és az ember kapcsolatát, elgondolkodjunk az életünk értelméről és céljairól. Az öröm és békesség üzenete kizárólag az Istennel való kapcsolatban található meg. Végezetül az érsek arra emlékeztet, hogy az ünnep nemcsak bátorít, hanem elhatározásra is ösztönöz, és ezek a döntések valósággá válnak, amikor napról napra az Úr Krisztus előtt leborulunk. 

Udvardy György érsek a szentmise záró áldása előtt elmondta, hogy Jézus megszületésével mi is átalakulunk, béke születik bennünk. Legyünk a béke emberei, imádkozzunk békéért. Imádkozzunk a háborúk megszűnéséért és különösen is nemzettestvéreinkért, akik ezekben a hetekben, hónapokban is sok nélkülözés közepette krisztusi lelkülettel állnak helyt, szolgálják egymást, a rászorulókat, és a mi imádságunk legyen erőforrásuk. 

vehir.hu
további cikkek
„Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. tegnap 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. tegnap 14:40 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.