Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C
2024. július 14. Őrs
Veszprém
28°C

Barácsony Jeruzsálemhegyen

2023. december 21. 10:52
A karácsonyi ünneplések már rég nem csak a családi összejövetelekről szólnak. Ugyanilyen fontosak lett a barátokkal, közeli ismerősökkel eltöltött közös idő is.

Ez teljesen érthető és fontos is: a karácsony a szeretet ünnepe, márpedig előbbi jó esetben nem korlátozódik le a rokonainkra. Sokunk életében a barátok legalább olyan fontos szerepet töltenek be, mint a családtagjaink, így ezek a „barácsonyozások” szintén az adventi időszak fényei lehetnek.

De a tágabb közösségben eltöltött ünneplések is, amikor a szomszédokkal, ismerősökkel jövünk össze, vagy akár egy egész városrésszel.

Veszprémben ezeknek a városrészi ünnepléseknek már régi hagyománya van, a Jeruzsálemhegyi pedig az egyik legrégebbi közösség a vármegyeszékhelyen, amely minden évben odafigyel erre: hagyományosan advent elején gyertyagyújtással hangolódnak az ünnepekre, illetve betlehemet állítanak, míg az advent vége felé közeledve forralt borozással, meleg teával, beszélgetéssel, zenével, meghitt műsorral várnak mindenkit.

Így tettek ezúttal is a Kiskőrösi ABC előtt, ahol az óvodások után idén a Regina Mundi plébánia kórusa kedveskedett egy kis énekkel, valamint dr. Csernai Balázs atya beszélt az ünnep csodájáról, a gyermekké vált Istenről, aki elsősorban nem a problémáinkat akarja megoldani eljövetelével, hanem közösségben szeretne lenni velünk.

Az eseményre kilátogatott Halmay Gábor önkormányzati képviselő is, aki örömét fejezte ki, hogy az elmúlt években gyümölcsöző kapcsolatot sikerült kialakítaniuk a baráti körrel, hogy tudnak egymásra támaszkodni vagy éppen együtt ünnepelni, hogy mint képviselőt befogadták. Mint mondta, egy-egy ilyen városrészi karácsonynak is az a célja, hogy közelebb hozza az embereket, megerősítse az összetartozást és a hagyományokat – ahogy azt egyébként az EKF is tette – s ne csam mikroközösségekben létezzünk és osszuk meg az örömeinket, ünnepeinket, hanem szélesebb körben is.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Rálőttek Donald Trumpra Rálőttek Donald Trumpra Donald Trumpot támadás érte Pennsylvania állambeli választási gyűlésén szombaton, a biztonsági személyzet és a hatóságok közbelépése után a republikánus elnökjelöltet védőgyűrűben vitték le a színpadról. ma 1:23 Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál Kékszalag Kezdődik a Kékszalag Fesztivál, a nyár legszínesebb hete a Balatonnál A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is a júliusi holdtöltéhez legközelebb eső hétvégén rendezik Európa legnagyobb tókerülő viadalát, az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat. A több mint 500 vitorlásból álló mezőny július 18-án csütörtökön reggel rajtol Balatonfüredről, de nem csak a verseny ideje alatt, hanem már július 13-tól, kilenc napon át színes programforgatag várja az érdeklődőket. tegnap 12:16 A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostani hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni A jövőben a mostanihoz hasonló hőhullámok a gyengébb kategóriába fognak tartozni - közölte az MCC Klímapolitikai Intézet pénteken. 2024. július 12. 12:53 Bérlakásprogram segíti a balatoni régió lakhatási feltételeinek javítását Balaton Bérlakásprogram segíti a balatoni régió lakhatási feltételeinek javítását Ötmilliárd forint támogatást nyújt balatoni, önkormányzati tulajdonú szolgálati lakások kialakítására a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium. 2024. július 12. 12:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.