Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
30°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
30°C

Egyetértésben zajlott a közösségi tervezés a Cholnoky lakótelepen

2023. december 20. 14:36
Kedd délután a Cholnoky Jenő Általános Iskolában tartották a közösségi tervezés záró eseményét, ahol részletesen is beszámoltak arról, pontosan mire jutottak a közterületek megújításáról szóló tervezés során.

Bár nem mindenben sikerült kompromisszumra jutni, jórészt mégis egyetértésben zajlott a közösségi tervezés, ahol a lakosság bevonásával, s ötleteik felhasználásával álmodták meg, min lehet változtatni a jövőben.

Kérdőívekkel, kitelepüléssel, tervezési alkalmakkal próbálták felmérni, mit várnak el a lakók, min lehetne változtatni. Mostantól az önkormányzatnál van a történet, vagyis a tervezés maga lezárult.

A Cholnoky – Ady – Lóczy utcák által határolt terület kapcsán számos olyan igény is megfogalmazódott, amelyek a már meglévő lehetőségeket korrigálnák. Ilyen például a rossz állapotban lévő járdák és lépcsők megújítása, a közvilágítás, a sportpálya mellett található ivókút rendbetétele. Mindemellett kardinális kérdés volt a hulladékgyűjtés: hogy bár van szelektív gyűjtő, gyakrabban kellene üríteni, mert sokszor feltornyosul a szemét.

Fontos pont volt a parkolás kérdése, s bár a lakók természetesen nem tudtak műszaki felmérést végezni, úgy fogalmaztak, ha nem is lehet új parkolóházakra befektetni, a meglévőket is rendbe lehetne hozni. A lakótelep legmeghatározóbb jegyét a zöldfelületek adják, viszont a fás részek karbantartása is fontos napirendi pont. Továbbá a már meglévő vadvirágos rész kiterjesztését, kibővítését is igénylik.

Porga Gyula polgármester megköszönte mindenkinek a részvételt, majd hozzátette: a szándék az volt, hogy a városmegújító programhoz csatlakozva a lakótelepi részeken is legyen beavatkozás. Ezt nem a tervezőknek, és nem is a politikusoknak feladatuk meghatározni, sokkal inkább a lakóknak. Mostantól az a cél, hogy a lehető legtöbb elem megvalósuljon.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. ma 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. ma 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. ma 10:47 Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát Bakonybélben rendezik a 9. Közép-Európai Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpiát augusztus 7. és 9. között. tegnap 21:25

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.