Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ne csak a gyertyaláng életű örömöt éljük meg!

2023. december 17. 16:00
Már csak egyetlen hét maradt szentestéig: szombaton a Margit templomban gyújtották meg a város adventi koszorújának harmadik gyertyáját.

Az adventi koszorú harmadik, rózsaszínű gyertyája az örömet jelképezi – fejtette ki Tornavölgyi Krisztián atya. Ez az öröm egy kicsit megtöri az adventi bűnbánatot, és emlékezteti az embereket arra, hogy közeleg Jézus  születése, az öröm ideje, a karácsony. Isten tartós örömökre hív minket, nem olyan gyertyaláng életűekre, amelyeket a karácsonyfa alatt található ajándékok okoznak. 

Azt tapasztalhatjuk, hogy egyre kevesebb a jó kedélyű, boldog ember. Ahogy a kényelem növekszik otthonunkban, a boldogság egyre inkább fogy. Sokan kizárólag az anyagiaktól várják az örömöt, de ez gyorsan múló elégedettség.

Egy héttel karácsony előtt mindenki szeretne eleget tenni az elvárásoknak karácsonyra: sütni, főzni, takarítani, megvásárolni az ajándékokat. Azonban ne engedjük, hogy az öröm ilyen formában való kifejezése megakadályozzon az öröm átélésében. Az ünnep fő forrását nem ezek jelentik, hanem Jézus Krisztus. Isten, aki annyira szerette az embert, hogy testet öltött, átjárást teremtett az isteni és az emberi szféra között. 

Porga Gyula polgármester a harmadik adventi gyertya meggyújtása előtt arról beszélt: fontos, hogy ne csak  családi körben ünnepeljünk, hanem a szélesebb közösségre is sugározzon ki a csoda, amit otthon megélünk. Az adventi időszak a várakozás ideje, és arra is alkalmas, hogy megálljunk, elcsendesedjünk, számot vessünk, megnézzük, honnan hova jutottunk. 

“Ott tudunk jó életet élni, ahol az emberi viszonyaink rendezettek, ahol a konfliktusokat emberi módon tudjuk kezelni, észrevesszük, aki segítségre szorul, ahol senki nem érzi magát egyedül. Bízom benne, hogy a mögöttünk álló tartalmas év közelebb hozott minket egymáshoz” – fejezte ki reményét a polgármester. 

A város adventi koszorújának harmadik gyertyáját Tornavölgyi Krisztián atya, Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő gyújtották meg.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.