Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Chema Rodríguez szerint kulcsfontosságú lehet a nyitómérkőzés

2023. december 13. 8:24 // Forrás: MTI
Chema Rodríguez, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint kulcsfontosságú lehet a Montenegró elleni nyitómérkőzés a januári, Németországban sorra kerülő Európa-bajnokságon.

Chema Rodríguez az M4 Sportnak kedden elárulta, hogy most Telkiben a fizikai terhelésen és az egyéni képességek fejlesztésén lesz a hangsúly, és bár taktikai elemek is szóba kerülnek, ezeknek azonban később lesz jelentősebb szerepe. A spanyol szakember elmondta, hogy december 27-én már a most hiányzó játékosok is csatlakoznak, egyúttal a keretszűkítésről is döntenie kell majd addigra az edzői stábbal, a két ünnep között ugyanis már csak az Eb-re utazó húszfős keret érkezik az edzőtáborba.

A 43 éves tréner szerint kulcsfontosságú lehet a Montenegró elleni nyitómérkőzés, mivel ha az első meccset sikerrel veszi a csapat, abból lehet majd építkezni, viszont ha vereséggel kezd, onnan már nagyon nehéz lesz bebiztosítani a továbbjutást.

"Montenegró ellen kezdünk, aztán jönnek a szerbek és az izlandiak. Az utóbbi kettő fejlődött a legtöbbet tavaly, most pedig akár az érmekért is harcba szállhatnak, ezért is annyira nehéz a mi csoportunk. Számunkra az a legfontosabb, hogy továbbjussunk a következő körbe" - mondta Rodríguez.

Fotó: MKSZ/Cseh PéterFotó: MKSZ/Cseh Péter

A szakvezető gondolatain osztozott Andó Arián is, aki mégis bizakodóan tekintett erre az erős négyesre.

"Ez a válogatott az utóbbi időben tett le annyit az asztalra, hogy igenis neve legyen ebben az Eb-csoportban. Nagyon remélem, hogy a tőlünk telhető legjobbat fogjuk tudni kihozni belőle" - hangsúlyozta a magyar kapus, majd hozzátette, az Eb-t sérülése miatt kihagyó Mikler nemcsak a kapuban fog hiányozni, mivel a jelenléte is nagy hatással van a nemzeti együttesre.

A jelenlegi rangidős, Lékai Máté pedig reméli, hogy az OTP Bank-Pick Szeged klasszis hálóőre hamarosan felépül és a márciusi olimpiai selejtezőn már ott lehet. A 35 éves irányító szerint több fiatal játékos már átlépett a válogatottat szimbolizáló ajtón, és van, aki már "rugdossa hátulról", azaz már most meghatározó szerepe lehet.

"Szerintem egy jó csapatot alkotunk, nem mondom, hogy mi vagyunk a világ legjobb játékosai, de csapatként biztos, hogy ott vagyunk az élmezőnyben" - jelentette ki Lékai.

Szita Zoltán balátlövő arra is felhívta a figyelmet, hogy bár minden mérkőzésen a győzelemért lépnek pályára, de nem szabad elfelejteniük, hogy az Eb után vár rájuk az olimpiai kvalifikáció.

"Rövid időn belül kétszer is hatalmas impulzust fogunk kapni, ott is nehéz dolgunk lesz és ezzel az alapozással fel kell készíteni a csapatot mindkettőre" - zárta gondolatait a szegedi játékos.

A kontinensviadalt január 10. és 28. között hat német városban rendezik. 

vehir.hu
Események
Sorozat
Férfi kézilabda vb-selejtező
Hazai
Magyarország
Vendég
Litvánia
Időpont
2024. május 12. 17:15
Helyszín
Veszprém Aréna
Eredmény
további cikkek
Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott férfi kézilabda-válogatott Veszprémben harcolhatja ki a vb-szereplést a magyar férfi kézilabda-válogatott A magyar férfi kézilabda-válogatott ugyanazzal a kerettel szerepel májusban a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőn, amellyel márciusban Tatabányán kijutott a párizsi olimpiára. 2024. április 24. 20:03 Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak férfi kézilabda-válogatott Ligetvári szerint az olimpián sincs félnivalója a férfi kéziválogatottnak Ligetvári Patrik szerint a párizsi olimpián sem lesz félnivalója a januárban Európa-bajnoki ötödik helyezett magyar férfi kézilabda-válogatottnak. 2024. április 20. 16:45 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával Párizs 2024 Párizs 2024: mindkét magyar kézilabda-válogatott összekerült a házigazdával A magyar férfi és női kézilabda-válogatott is összekerült a házigazda és címvédő Franciaországgal a nyári, párizsi olimpia csoportkörének keddi sorsolásán. 2024. április 16. 18:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.