Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 19. Emília
Veszprém
24°C
2024. július 19. Emília
Veszprém
24°C

A Haszkovó-lakótelep is bekapcsolódott az adventi programokba

2023. december 11. 19:53
Vasárnap megnyitott a Kálvin-parkba szervezett vásár és koncertsorozat Haszkovó advent néven.

A Virágzó Veszprém Egyesület már régóta aktív a lakótelepen és immáron negyedik éve szervezik meg a városrész lakóinak igényeire szabott karácsonyi vásárt és programsorozatot az adventben, függetlenül attól, hogy a Kossuth utcán van-e, vagy mint idén, nincs karácsonyi vásár. 

A Haszkovó adventre keresztelt rendezvénysorozat vasárnap indult az ilyenkor elvárt forralt boros bódékkal, kürtőskaláccsal, gyerekjátékokkal és színpadi programokkal.

Jung Edina, az egyesület elnöke és a Haszkovó advent főszervezője a vasárnap délutáni megnyitón köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal vagy támogatásukkal segítettek idén is megszervezni az eseményt, köztük az önkormányzatnak, valamint a református gyülekezetnek, akiknek a részéről Závodi Zsuzsanna lelkész személyesen is jelen volt a megnyitón.

Hozzá hasonlóan Porga Gyula, Veszprém polgármestere is ellátogatott a Haszkovó adventre. A városvezető köszöntőjében úgy fogalmazott: minden embernek különböző szinteken megvan a maga közössége, először a család, majd a lakóhely és ezután a település. Mindegyik esetében fontos otthonosan és biztonságban érezzük magukat, az ilyen rendezvények, mint a Haszkovó advent pedig nagyban hozzájárulnak, hogy lakhelyünkön minden adott legyen ehhez.

A rendezvénysorozat nem merül ki csupán az árusok és vendéglátósok kínálatában, egészen december 22-ig szerveznek koncerteket és színpadi produkciókat.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Az Európai Parlament megválasztotta Von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe. tegnap 15:23 Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Pannon Egyetem Az átállás a megújuló energiára nonszensz tündérmese Második alkalommal rendezték meg a HOPE fenntarthatósági konferenciát a Pannon Egyetemen csütörtökön. tegnap 22:55 Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Balaton Megdőlt az esetszámrekord a Balatonnál Drasztikusan megnövekedett a Magyar Vöröskereszt által működtetett Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat által ellátottak száma a júliusi tartós hőhullám miatt, az önkéntesek már csaknem kétezer bajbajutotton segítettek - derül ki a szervezet MTI-hez szerdán eljuttatott közleményéből. 2024. július 17. 14:58 Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Balaton Az árvaszúnyogok segítenek megérteni, hogyan védhetjük meg a Balatont Vajon milyen volt a Balaton természetes állapota, és mikor változott meg? Helyreállítható-e még a természetközeli állapot? Ezekre a kérdéskere keresték a választ az ELTE Őskörnyezet és Klímaváltozás Kutatócsoport munkatársai legújabb tanulmányukban, amelyben konkrét javaslatokat is megfogalmaztak a tó védelme érdekében. 2024. július 17. 21:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.