Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Haszkovó-lakótelep is bekapcsolódott az adventi programokba

2023. december 11. 19:53
Vasárnap megnyitott a Kálvin-parkba szervezett vásár és koncertsorozat Haszkovó advent néven.

A Virágzó Veszprém Egyesület már régóta aktív a lakótelepen és immáron negyedik éve szervezik meg a városrész lakóinak igényeire szabott karácsonyi vásárt és programsorozatot az adventben, függetlenül attól, hogy a Kossuth utcán van-e, vagy mint idén, nincs karácsonyi vásár. 

A Haszkovó adventre keresztelt rendezvénysorozat vasárnap indult az ilyenkor elvárt forralt boros bódékkal, kürtőskaláccsal, gyerekjátékokkal és színpadi programokkal.

Jung Edina, az egyesület elnöke és a Haszkovó advent főszervezője a vasárnap délutáni megnyitón köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal vagy támogatásukkal segítettek idén is megszervezni az eseményt, köztük az önkormányzatnak, valamint a református gyülekezetnek, akiknek a részéről Závodi Zsuzsanna lelkész személyesen is jelen volt a megnyitón.

Hozzá hasonlóan Porga Gyula, Veszprém polgármestere is ellátogatott a Haszkovó adventre. A városvezető köszöntőjében úgy fogalmazott: minden embernek különböző szinteken megvan a maga közössége, először a család, majd a lakóhely és ezután a település. Mindegyik esetében fontos otthonosan és biztonságban érezzük magukat, az ilyen rendezvények, mint a Haszkovó advent pedig nagyban hozzájárulnak, hogy lakhelyünkön minden adott legyen ehhez.

A rendezvénysorozat nem merül ki csupán az árusok és vendéglátósok kínálatában, egészen december 22-ig szerveznek koncerteket és színpadi produkciókat.

vehir.hu
Domján Attila
további cikkek
A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12 Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba Belenyúlhat a kormány az üzemanyagárba A beavatkozást fogom javasolni holnap a kormánynak – így válaszolt az Index kérdésére Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter arra, hogy szerdán dönt a kormány az üzemanyagárak esetleges szabályozásáról.  2024. április 23. 12:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.