Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Golovin Vlagyimir: végrehajtottuk, amit elterveztünk

2023. december 7. 22:32 // Forrás: MTI
Golovin Vlagyimir szerint együttese végrehajtotta az előzetesen eltervezetteket a Szenegál ellen 30-20-ra megnyert csütörtöki találkozón a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, Göteborgban.

A szövetségi kapitány a vegyes zónában hangsúlyozta: fontos volt az önbizalom visszaszerzése, örül a győzelemnek.

Kapcsolódó cikk
Hozta a kötelezőt Szenegál ellen a magyar válogatott
A magyar válogatott 30-20-ra legyőzte Szenegált csütörtökön a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában, Göteborgban.

"Amit elterveztünk, azt végre is hajtottuk, noha voltak hullámvölgyek. Tudtuk, hogy a mérkőzés eleje fontos lesz, ha hagyjuk őket, és megérzik, hogy van keresnivalójuk, akkor küzdeni fognak, de az első húsz perc tökéletes volt" - felelte a Kossuth Rádió kérdésére.

"Bízom benne, hogy nem veszítettük el Szemerey Zsófit, bár sajnos úgy tűnik, hogy igen" - utalt a második félidőben beálló kapusra, aki azonnal ütközött egy szenegálival, és térdsérülést szenvedett. A hálóőrt le kellett segíteni a pályáról, a Scandinaviumot pedig bekötött jobb térddel, mankóval bicegve hagyta el, útban az orvosi vizsgálatok felé. Golovin Vlagyimir azt mondta, pontosan még nem tudják, mekkora a baj, az orvosi stáb foglalkozik vele.

Kuczora Csenge az MTI-nek kiemelte: túl tudtak lendülni a Montenegró ellen elvesztett találkozón, átbeszélték az akkori tapasztalatokat, ez volt a siker kulcsa.

"Mindenképp jól jött ez a mérkőzés, egészséges önbizalmat kapunk tőle, így tudunk beleállni a következő kettőbe, amelyeken szintén az a célunk, hogy győztesen jöjjünk le a pályáról" - fogalmazott. Meglátása szerint a tízgólos siker jó kiindulópont és azt mutatja, jó úton haladnak, ugyanakkor még bőven van hová fejlődniük támadásban és védekezésben is.

"A meccs elejéből kell kiindulnunk a továbbiakban, mert ott nagyon jól védekeztünk" - hangsúlyozta.

A győztes magyar válogatott játékosai ünnepelnek az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában játszott Szenegál - Magyarország mérkőzés végén a svédországi Göteborgban 2023. december 7-én. A magyar válogatott 30-20-ra győzött. MTI/Illyés TiborA győztes magyar válogatott játékosai ünnepelnek az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság középdöntőjének első fordulójában játszott Szenegál - Magyarország mérkőzés végén a svédországi Göteborgban 2023. december 7-én. A magyar válogatott 30-20-ra győzött. MTI/Illyés Tibor

"Kellett ez a mérkőzés ahhoz, hogy visszajöjjünk az életbe" - mondta a csapatkapitány Böde-Bíró Blanka, aki kiemelte az első húsz perc "rettentő feszes" védekezését. Ebben a periódusban mindössze kétszer volt eredményes Szenegál, és alig volt kaput eltaláló lövése. Saját első félidei teljesítményével nem volt elégedett, legfontosabbnak a magabiztos győzelmet nevezte.    

Szemerey sérülése kapcsán azt mondta: a kapusok a kereten belül egy kisebb csapatot alkotnak, és tudja, hogy poszttársa mennyit dolgozott azért, hogy itt lehessen.    

"Szörnyű ez a sérülés, rossz is róla beszélni. Persze nagyon bizakodó az ember, most van vizsgálatokon, bízunk a legjobbakban" - szögezte le.    

Az öt gólt szerző Győri-Lukács Viktória örült, hogy fel tudtak állni és "a montenegrói fájdalmakat" maguk mögött tudták hagyni.

"A másnapi edzésen már látszott a csapaton, hogy újult erővel itt vagyunk és nem akarunk többet hibázni. Ez ma sikerült, ez egy nagyon jó pont nekünk" - fejtette ki. Örömét fejezte ki, hogy sok passzt kapott, néhány szituációban meglátása szerint túlgondolta a helyzeteket, azonban örül, hogy bíznak benne a társai és a hiba után ugyanúgy jöttek a labdák.    

A folytatás kapcsán hangsúlyozta: tudják, hogy nincs több hibalehetőségük.    

"Nem is akarunk többet hibázni, mindent ki fogunk vinni a pályára. A védekezésünk egész jól összeállt, ha ezt tudjuk a svédek elleni mérkőzésen is tartani, akkor lehet esélyünk" - tekintett előre.    

A találkozót 2693 néző előtt játszották. A magyar csapatra szombaton este lényegesen nehezebb feladat vár, mivel a társházigazda svéd válogatott ellen lép pályára, az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti a találkozót.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.