Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak

2023. december 1. 14:53
A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is.

Az esemény részleteiről Varga Endre, a Veszprémi Civil Ház vezetője, valamint az Olt-Alom Állatvédő Egyesület munkatársai, Gaál Éva elnök és Földi Angéla mentésvezető számoltak be a Zugban egy kerekasztal-beszélgetésen.

Varga EndreVarga Endre

A december 9-én, 14 és 18 óra között az ActiCity-ben zajló rendezvény fő célja az állatvédelem népszerűsítése, ennek érdekében több interaktív program is várja az érdeklődőket. Részt vehetünk például egy figyelemfelhívó, látványos flashmobon, melynek témája a „Közös ügyünk az állatvédelem”, és amelynek részeként az örökbefogadás lehetőségeiről is többet megtudhatunk. A színpadon olyan ismert emberek beszélgetnek majd a témáról, mint a rendezvény fővédnöke, Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos, továbbá lehetőség nyílik helyszíni tanácsadásra állatorvos vezetésével, valamint a chipek regisztrációs adatainak ellenőrzésére. Az eseményen szeretnék megszólítani a fiatalokat is, hiszen a felelős állattartásra nevelés esetében is az a legjobb, ha egészen kicsi korban elkezdődnek. Nekik gyerekeknek szóló foglalkozásokkal és színezőkkel készülnek a szervezők, valamint egyéb bemutatók is színesítik majd a programot.

Gaál ÉvaGaál Éva

A rendezvény legfontosabb része emellett egy adománygyűjtő akció az Olt-Alom Állatvédő Egyesület számára. A szervezet évek óta végez ebrendészeti tevékenységet Veszprémben és a térségben: begyűjtik a közterületekről a kóbor kutyákat, akiket aztán igyekeznek minél hamarabb gazdásítani. Foglalkoznak preventív állatvédelemmel is, azaz a kóbor macskák ivartalanítását szintén elvégzik, akiket a lábadozás után visszahelyeznek, valamint magánszemélyek állatainak ivartalanítását is végzik a nem kívánt szaporulat megelőzésére. Az adó 1%-ból származó összeget kizárólag erre a tevékenységre fordítják, karácsonyi adománygyűjtő akciójuk várható bevételével is ezzel járulnának a hozzá.

Az akció egyébként nem csupán az adventi vásár ideje alatt tart, december 9-től egészen december 20-ig várják az adományokat.

A pénzadományokat az alábbi számlaszámon tudják fogadni, aki utalna:

A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület
MHB Bank 73900236-11043168
A közleményben kérik feltüntetni: „Oltalom adomány”

Földi AngélaFöldi Angéla

Ha valaki tárgyi adományt szeretne felajánlani, azt szintén megteheti akár a vásár helyszínén: tisztítószereknek, jutalomfalatoknak, játékoknak, jó minőségű tápnak mindig örülnek, vagy az akció végéig ezeken a helyeken: Veszprém Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodája (8200 Veszprém, Kossuth u. 10. 1. emelet 107. – hétköznapokon 9:00-15:00), Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermek és Ifjúsági Könyvtár részlege (8200 Veszprém, Komakút tér 3. – hétköznapokon 9:00-15:00)

A helyszínen továbbá különböző kézműves könyvek szintén megvásárolhatók adományként.

A Veszprém Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ az Adventi Civil Börzén túl is több programmal, lehetőséggel várja azokat, akik tenni szeretnének valami jót a közösségért. Idén 10. alkalommal adják át a megye önkéntese és ifjúsági önkéntese díjat, februárban pedig civil véradást tartanak, valamint igyekeznek a fiatalokat is megszólítani azzal kapcsolatban, hogyan tudnak önkéntesként feladatokat vállalni akár egy civil egyesületnél, akár az állatvédelem területén.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. ma 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.