Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A menhelyi állatok is örülnek a karácsonyi ajándéknak

2023. december 1. 14:53
A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve idén is megszervezi az Adventi Civil Börzét, idén ráadásul nemcsak a rászorulók karácsonyát tehetjük szebbé, de a gazdátlan állatokét is.

Az esemény részleteiről Varga Endre, a Veszprémi Civil Ház vezetője, valamint az Olt-Alom Állatvédő Egyesület munkatársai, Gaál Éva elnök és Földi Angéla mentésvezető számoltak be a Zugban egy kerekasztal-beszélgetésen.

Varga EndreVarga Endre

A december 9-én, 14 és 18 óra között az ActiCity-ben zajló rendezvény fő célja az állatvédelem népszerűsítése, ennek érdekében több interaktív program is várja az érdeklődőket. Részt vehetünk például egy figyelemfelhívó, látványos flashmobon, melynek témája a „Közös ügyünk az állatvédelem”, és amelynek részeként az örökbefogadás lehetőségeiről is többet megtudhatunk. A színpadon olyan ismert emberek beszélgetnek majd a témáról, mint a rendezvény fővédnöke, Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos, továbbá lehetőség nyílik helyszíni tanácsadásra állatorvos vezetésével, valamint a chipek regisztrációs adatainak ellenőrzésére. Az eseményen szeretnék megszólítani a fiatalokat is, hiszen a felelős állattartásra nevelés esetében is az a legjobb, ha egészen kicsi korban elkezdődnek. Nekik gyerekeknek szóló foglalkozásokkal és színezőkkel készülnek a szervezők, valamint egyéb bemutatók is színesítik majd a programot.

Gaál ÉvaGaál Éva

A rendezvény legfontosabb része emellett egy adománygyűjtő akció az Olt-Alom Állatvédő Egyesület számára. A szervezet évek óta végez ebrendészeti tevékenységet Veszprémben és a térségben: begyűjtik a közterületekről a kóbor kutyákat, akiket aztán igyekeznek minél hamarabb gazdásítani. Foglalkoznak preventív állatvédelemmel is, azaz a kóbor macskák ivartalanítását szintén elvégzik, akiket a lábadozás után visszahelyeznek, valamint magánszemélyek állatainak ivartalanítását is végzik a nem kívánt szaporulat megelőzésére. Az adó 1%-ból származó összeget kizárólag erre a tevékenységre fordítják, karácsonyi adománygyűjtő akciójuk várható bevételével is ezzel járulnának a hozzá.

Az akció egyébként nem csupán az adventi vásár ideje alatt tart, december 9-től egészen december 20-ig várják az adományokat.

A pénzadományokat az alábbi számlaszámon tudják fogadni, aki utalna:

A Veszprém Megyei Civil Hálózatért Közhasznú Egyesület
MHB Bank 73900236-11043168
A közleményben kérik feltüntetni: „Oltalom adomány”

Földi AngélaFöldi Angéla

Ha valaki tárgyi adományt szeretne felajánlani, azt szintén megteheti akár a vásár helyszínén: tisztítószereknek, jutalomfalatoknak, játékoknak, jó minőségű tápnak mindig örülnek, vagy az akció végéig ezeken a helyeken: Veszprém Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodája (8200 Veszprém, Kossuth u. 10. 1. emelet 107. – hétköznapokon 9:00-15:00), Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermek és Ifjúsági Könyvtár részlege (8200 Veszprém, Komakút tér 3. – hétköznapokon 9:00-15:00)

A helyszínen továbbá különböző kézműves könyvek szintén megvásárolhatók adományként.

A Veszprém Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ az Adventi Civil Börzén túl is több programmal, lehetőséggel várja azokat, akik tenni szeretnének valami jót a közösségért. Idén 10. alkalommal adják át a megye önkéntese és ifjúsági önkéntese díjat, februárban pedig civil véradást tartanak, valamint igyekeznek a fiatalokat is megszólítani azzal kapcsolatban, hogyan tudnak önkéntesként feladatokat vállalni akár egy civil egyesületnél, akár az állatvédelem területén.

Bertalan Melinda
Szalai Csaba
további cikkek
Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59 A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján A kormánybiztos a felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a Macskák Világnapján Ma ünnepeljük a Macskák Világnapját, mely kiváló alkalom arra, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartás fontosságára – hangsúlyozta Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos. A macskák egészségének és jóllétének biztosítása nemcsak szeretetet és odafigyelést igényel, hanem megfelelő gondoskodást és elővigyázatosságot is kíván az állattartóktól. 2024. február 17. 9:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.