Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 4. Mónika
Veszprém
17°C
2024. május 4. Mónika
Veszprém
17°C

Simon Petra szerint önbizalomnövelő a különbség

2023. november 30. 23:04 // Forrás: MTI
Simon Petra szerint önbizalomnövelő a magyar válogatott számára, hogy 35-12-re kerekedett Paraguay legjobbjai fölé a dán-norvég-svéd közös rendezésű olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában, csütörtökön.

A vb-újonc irányító Simon háromszor talált be. Az MTI-nek elárulta: nehéz volt felkészülni a dél-amerikai riválisból, mivel kevés felvétel állt rendelkezésükre róla, így nem is tudták teljesen pontosan "belőni", milyen színvonalú ellenféllel szállnak szembe. Fontosnak nevezte, hogy már korán biztos előnyre tudtak szert tenni.

Kapcsolódó cikk
Könnyed magyar siker Paraguay ellen a vb-nyitányon
A papírformának megfelelően sima győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar válogatott az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon: a helsingborgi B csoport csütörtöki nyitónapján 35-12-re kerekedett Paraguay legjobbjai fölé.

"Nagyon jól sikerült így kezdőmérkőzésnek, jó volt az önbizalom növelésére is és mindenki kapott lehetőséget, jól is teljesített és kivette a részét a sikerből, tényleg csapamunka volt. Egy ilyen színvonalú csapat ellen pont ez a lényeg, hogy mindenki megtalálja a formáját és az önbizalmát, hogy ezáltal tudja a csapatot segíteni."    

A hűvös stadion kapcsán azt mondta: kicsit zavarta, a szünetben nagyon be kellett melegítenie, mert érezte, hogy hideg van, de nagyon nem foglalkozott vele.

Kuczora Csenge (b), Vámos Petra (j) és a paraguayi Fernanda Insfran Mora az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában játszott Magyarország - Paraguay mérkőzésen a svédországi Helsingborgban 2023. november 30-án. MTI/Illyés TiborKuczora Csenge (b), Vámos Petra (j) és a paraguayi Fernanda Insfran Mora az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokság csoportkörének első fordulójában játszott Magyarország - Paraguay mérkőzésen a svédországi Helsingborgban 2023. november 30-án. MTI/Illyés Tibor

Az ötször eredményes Klujber Katrin szerint is mindenki jól játszott, megvolt a tempó és a jókedv, örül a nagyarányú győzelemnek. A két piroslapos szabálytalanság kapcsán úgy fogalmazott: nem számítottak arra, hogy ilyen szinten lesznek sérülésveszélyes helyzetek.    

"Szerencsére jól vannak, nagyobb probléma nincsen, de azért tényleg volt egy-két alkalom, amikor megijedtünk."    

"A védekezésünk működött, mögötte Böde-Bíró Blanka szenzációsan védett és sokszor szépen indított, ennek köszönhető a különbség" - méltatta a 11 lövést hárító kapusát Golovin Vlagyimir. A szövetségi kapitány a két piroslapos szabálytalanság ellenére sem nevezte durvának a riválist.    

"Így látszik kívülről, de valójában a tudásbeli különbség miatt van. Nem hiszem, hogy bárki is durva akart volna lenni, pillanatnyi butaságok ezek. Alacsony tudású csapatoknál történik ilyen."    

Előretekintve azt mondta: cserékre lehet számítani Kamerun ellen, Klujber Katrin például sokat volt a pályán azt követően, hogy megfázás miatt a hétvégi két hollandiai felkészülési találkozót kihagyta. Mint a szakvezető elmondta, szét kell osztani a játékidőt.    

Kérdésre azt felelte: a kameruniak magasak, erősek és erősen lőnek, de nagyon sok hibával játszanak, ezeket szombaton 20.30-tól ugyanígy ki kell használni.    

A nemzeti csapat hétfőn 20.30-tól a csoportkört ugyancsak magabiztos sikerrel kezdő Montenegróval találkozik, mindkét mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport és a Kossuth Rádió.    

A kvartett első három helyezettje jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál négyes három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is Párizs 2024 Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is A magyar férfi és női kézilabda-válogatottnak is két olyan mérkőzése lesz a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, ami reggel 9 órakor kezdődik. 2024. április 29. 11:21 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. 2024. április 24. 14:59 Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott női kézilabda-válogatott Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott Golovin Vlagyimir szerint kommunikációban, felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években. 2024. április 20. 17:12 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.