Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kétmillió forintnyi sportfejlesztés az iskolákban

2023. november 30. 22:30 // Forrás: VEDAC
A közel 4500 résztvevővel lezajlott Valeo-Rotary Futónap eredményei alapján 2 millió forint értékben adott át hasznos sporteszközöket a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC november 28-án, a Városi Stadion futófolyosóján. Az októberben megrendezett, a VEB2023 által is támogatott „Fuss az Iskoládért!” programon a létszámarányosan legtöbb diákot megmozgató Veszprém vármegyei iskolákat díjazták.

A sporteszközök között voltak kosár-, futball-, futsal-, kézi-, floorball- és röplabdák, pingpongütők és -hálók, tollaslabda, badminton és strandröplabda hálószett, dartstábla, mölkky készlet, jelölő mezek, tatami, bordásfal, szabadtéri eszközök, frizbi, turnballszett, ugrókötél, koordinálciós létra, szögescipők, sípoló rakéta és medicin labdák.

„Fuss az iskoládért 2023 métert!” - ezzel a felszólítással hívta az eddigi legnagyobb létszámú veszprémi futónapra a résztvevőket október 1-jén a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém. Az előző napi viharos szél sem riasztotta el az idén már több, mint négyezer lelkes résztvevőt, akik végül szolid napsütésben a Barátság parkból indulva a Jutas lakótelepet körbe futva teljesítették a felkészültségüknek megfelelő távok valamelyikét.

- A Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület legfontosabb céljai közé tartozik többek között az egészség megőrzése, a rászoruló és tehetséges fiatalok támogatása, a környezetvédelem és a közösségfejlesztés – mondta Hartmann Péter, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület elnöke. – Öt esztendővel ezelőtt megkerestük a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Clubot (VEDAC), hogy egy olyan programot szervezzünk közösen, melynek az értékei között megjelenik a helyi közösségek együttműködésének fontossága, illetve a közösség összetartó erejének növelése az együttesen megélt élmények által. Az idei futónapra 7 db Veszprém vármegyei településről több, mint 4.500 résztvevő érkezett. Az induló 26 db iskolából 3253 tanuló összesen 6.580.819 diák-métert teljesített, ami 156 maraton távolságnak felel meg. A 2.000.000,-Ft sporteszköz támogatás a 9 db győztes iskola között a résztvevő diákok részvételének arányában került elosztásra – emelte ki Hartmann Péter, az egyesület elnöke.

Fotó: VEDACFotó: VEDAC

A futóversenyeknek korábban is volt már hagyománya Veszprémben, ezt gondoltuk újra, és az eddigi rendezvényekhez képest új helyszínen - a Barátság parkban - idén már harmadik alkalommal hirdettük meg a „Fuss az iskoládért!” futónapot az iskolák sportszer-beszerzésének támogatására – mondta Pató Sándor, a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém és a VEDAC elnökségi tagja. Olyan sporteszközöket vásároltunk, amikre ténylegesen szükségük van a tanulóknak, melyeket a VEDAC edzőinek szakértő segítségével a helyi testnevelő tanárokkal együtt választottuk ki. A projekttel érintett célközönség a megyei jogú város és a Veszprémi járás településeinek 5-20 éves korosztályához tartozó gyermekek és fiatal felnőttek (óvodások, iskolások, tanulók), azaz összesen több, mint 10.000 fő. Boldogok vagyunk, hogy idén már több, mint négyezer jelentkező adta le a nevezését. Megállapíthatjuk, hogy a VALEO-Rotary Futónap a 2023-as évben Európa Kulturális Fővárosaként működő Veszprém és Balaton régió egyik meghatározó, közösségteremtő pillérévé vált.

 – A várható kétmillió forint sporteszköz támogatás fejében jórészt a rendkívül lelkes testnevelők és tanárok mozgósították a diákokat, hisz minden befutó támogatni tudta a saját iskoláját – ezt már Németh Attila, a VEDAC ügyvezető igazgatója mondta el. Az eredményes mozgósítás visszaigazolást adott arról, hogy szükség van az iskoláknak sporteszközökre, és egy hasznos ügyet szolgálunk. Ezt a komoly támogatást idén már harmadik alkalommal sikerül átadni, és az esemény sikere „kötelez” minket arra, hogy folytassuk a hagyományt. Veszprém egy igazán sportos város, rendkívül széles sportági palettával, bízunk benne, hogy az eszközök beszerzésével az iskolai sportot széles körben tudjuk támogatni. Néhány héttel ezelőtt a Sportegyesületek Országos Szövetsége által szervezett, "A sportegyesületi szabadidősport megújulása" című konferencián széles plénum előtt mutathattam be a projektet, melynek eredményeként voltak érdeklődő sportegyesületek, akik megvalósítanák a programot a saját településükön. Elképzelhető tehát, hogy néhány éven belül más városokban is találkozhatunk a „Fuss az iskoládért! futónappal, és országos szinten is példát tudunk mutatni.

A sporteszközök átadása után a hagyományoknak megfelelően kölyökatlétika versennyel folytatódott a program az eseményen megjelent több mint száz iskolás gyermek részvételével.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.