Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C
2024. június 16. Jusztin
Veszprém
16°C

Megújult a közkedvelt belvárosi pizzéria

2023. június 30. 11:45
Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozathoz kapcsolódóan, az „Utcakép Fejlesztési Program” pályázati felhívása keretében újult meg a közkedvelt belvárosi pizzéria.

A Lila Minden Kft. üzemelésében álló DellaRosso pizzéria megújításához kapcsolódóan 2022. év végén nyújtották be azt a projektötlet a VEB2023 Zrt által kiírt pályázati felhívásra, ami a pizzéria teraszfedési rendszerének kialakítására, a belső vizesblokkok akadálymentesítésére, és a pizzéria belső bútorzatának megújítására, azaz a Pizza Dellarosso vendéglátóipari szolgáltatásainak minőségi fejlesztésére vonatkozott.

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. az „Utcakép Fejlesztési Program” keretében összesen 20 millió forint vissza nem térítendő támogatást ítélt meg a Kedvezményezett Lila Minden Kft. részére, így a projektötletben bemutatott fejlesztések fizikai megvalósítása 2023. évben elindulhatott.

A pizzéria teraszrésze a fejlesztés időszaka alatt munkaterületté lett nyilvánítva, így azt a vendégek nem használhatták a megszokott módon, azonban a holnapi naptól kezdődően ismét birtokba vehetik azt a pizzázni vágyók. A változás már külső szemlélőként is jelentős, hiszen egy 24 m2 alapterületű, tolható és fixen üvegezett oldalfalakkal egyaránt ellátott alumínium szerkezetű teraszfedési rendszer került kialakításra, ami így lehetővé teszi a közkedvelt pizzéria 12 hónapon át tartó, maximális kapacitással történő üzemelését.

A fejlesztés megvalósítását követően a vendégek magasabb színvonalú szolgáltatást vehetnek igénybe az év minden hónapjában, hiszen a megújult teraszrendszernek köszönhetően megfelelő hőmérséklet biztosított mind a téli – fűthető fedett terasz – mind pedig a nyári hónapokban – motoros árnyékolókkal ellátott tetőüvegezés –. A teraszrész kivitelezési munkáival párhuzamosan a pizzéria belső vizesblokkja is megújult, mától a mozgásukban korlátozott vendégek is akadálymentesen tudják megközelíteni a vendéglátóhely teljes területét. A projekt keretében továbbá új eszközöket – asztalok, székek – is kihelyeztek, amik így biztosítják a pizzéria belső tereiben található bútorok egységes arculatát, valamint magas komfortszintjét.

A megvalósult fejlesztésnek köszönhetően az év hátralévő részében a veszprémi Pizza DellaRosso a megszokottnál még magasabb színvonalon, az Európa Kulturális Fővárosa cím viseléséhez méltó módon fogadhatja a városba érkező turistákat, valamint a régi/új vendégeket.

Projekt adatok:
Támogató Szervezet:                        Veszprém-Balaton 2023 Zrt.
Kedvezményezett:                              Lila Minden Kft.
Projekt azonosító:                              OC-UTC/3-2022/725105
Lila Minden Kft. vendéglátóipari szolgáltatásainak minőségi fejlesztés
Támogatás összege:                         20.000.000,- Ft
Projekt megvalósítás időszaka:       2022.08.01 – 2023.06.30.
Tervező:                                               Ulrich Tamás Zoltán
Projektmenedzser:                             Bartha László

vehir.hu
további cikkek
„Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet „Még a beton is érzéki” - bemutatták a Kaláka filmet A Magyar Mozgókép Fesztiválon mutatták be az ötvenöt éve alakult Kaláka együttesről szóló másfél órás dokumentumfilmet, noha az is kiderül belőle, nem szeretik, ha a Kaláka szócska után még az ’együttes’ is odakerül, hiszen a Kaláka önmagában is a közös munkára, a szórakozva dolgozásra utal. tegnap 21:45 Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar Karácsony Gergely 41 szavazattal nyerte a főpolgármester-választást, mégis új választást akar A főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak ellenőrzése után Karácsony Gergely nyerte meg a választást 41 szavazattal - derült ki a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) péntek esti ülésén. 2024. június 14. 20:49 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! 20 éve ünnepeljük az adományozást: köszönjük véradók! Péntek délelőtt tartották meg a már hagyományosnak számító, sorban az ötödik véradók világnapi faültetést, melyet a Magyar Vöröskereszt 2020-ban indított. Budapest, Esztergom, Székesfehérvár és Szolnok után Veszprém belvárosában, a Szent Kálvária-domb melletti zöld területen ültették el a szimbolikus jelentésű vérszilvafát, melynek mélyvörös színe egész évben emlékeztet minket a véradás fontosságára. tegnap 14:40 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t EURO-2024 Nincs teljes egyetértés a veszprémi közszereplők körében sem, hogy ki nyeri az Eb-t Szombaton délután Svájc ellen elkezdődik a magyar labdarúgó-válogatottnak is az európai kontinensviadal, a csapattal szembeni elvárások pedig a veretlenül megvívott csoportmérkőzések után tovább nőttek. De vajon mire számítanak a csapattól az ismert veszprémi közéleti és kulturális szereplők? Városvezetőt, egyházi elöljárót, sportolót, zenészt és rendőrkapitányt is kérdeztünk erről, valamint arról, hogy ők kit várnak végső győztesként az Európa-bajnokságon. 2024. június 14. 14:13

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.