Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jó hangulatban várja a vb-rajtot a magyar válogatott

2023. november 29. 22:08 // Forrás: MTI
Jó hangulatban várja a magyar válogatott az első, csütörtöki helsingborgi csoportmérkőzését az olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságon.

A találkozó előestéjén Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta: a korábban beteg játékosok közül sokan meggyógyultak, és bár voltak páran, akik náthásak lettek, összességében rendben vannak. A nemzeti csapat a hétvégén két mérkőzést játszott idegenben Hollandiával: szombaton 25-23-ra kikapott, vasárnap viszont 34-32-re nyert. A szövetségi kapitány elárulta: Hollandiában a hétfő szabadnap volt a csapatnak, kirándulni akartak, de ezt az eső meghiúsította, így végül más közös programokat szerveztek.

"A hollandok elleni két meccset megnézve a támadójátékunkat pont ott folytattuk, ahol a németek ellen abbahagytuk. Nagyon sok technikai hibával, még több is volt, mint a német válogatott ellen, ennek próbáltuk megkeresni az okát" - utalt vissza a november eleji németországi 29-25-ös vereségre Golovin. Mint mondta, a hollandok elleni második találkozón ezek száma csökkent, a védekezés mindkét találkozón működött, az elsőn különösen kiemelkedő volt a kapusteljesítmény és a védelem összhangja. Véleménye szerint megvalósítottak mindent, amit az első mérkőzés után akartak.

Szöllősi-Schatzl Nadine úgy érzi, a szombati első találkozó után a vasárnapi extra löketet adott nekik, a győzelem több jó egyéni teljesítménynek volt köszönhető.

Fotó: MKSZ/Kovács AnikóFotó: MKSZ/Kovács Anikó

A balszélső vasárnap századszor öltötte magára a nemzeti csapat mezét - mint elárulta, ezt csupán a meccs után tudta meg -, és reméli, hogy a világbajnokságon eléri a 110 találkozót. Ez ugyanis negyeddöntőbe jutást és az azt követő folytatást jelentené, egyúttal jó eséllyel az ötkarikás kvalifikációs tornán való részvételt is, mivel a világbajnok (francia aranyérem esetén a második helyezett) kijut a jövő nyári párizsi olimpiára, a következő hat csapat pedig - amelynek még nincs kvótája, vagy selejtezős helye - részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

Elmondta: teljesen rendben van minden, nincs sérülés és jó a hangulat, bízik benne, hogy az első két találkozó még nagyobb önbizalmat ad majd nekik a montenegróiak elleni kulcsfontosságú összecsapás előtt.

"Sokat kell futni és kemény védekezés után könnyű gólokat szerezni" - árulta el a siker titkát.

A keret egyik vezéralakja, Klujber Katrin enyhe megfázás miatt kihagyta a hollandok elleni mérkőzéseket, mivel a szövetségi kapitány nem akarta kockáztatni, hogy jobban megbetegedjen és az veszélyeztesse a vb-részvételt.

"Most már jól vagyok, tele energiával és kipihentem magam" - jegyezte meg.

Mint mondta, rossz volt kívülről figyelnie a két meccset, mivel ritkán követi a lelátóról a találkozókat, ugyanakkor nagyon büszke volt a társaira.

"A szombati mérkőzést nem volt olyan jó nézni, vasárnap viszont teljesen más arcukat mutatták a lányok, ennek volt köszönhető a győzelem" - fogalmazott. Hozzáfűzte: mindenki mosolygósan, vidáman várja a rajtot. Klujber annak örülne, ha minden mérkőzésen százszázalékos teljesítményt nyújtana a csapat, és valamennyin megmutatná, hogy "miért vagyunk itt". A kitűzött cél az olimpiai kvalifikáció elérése, ez az első, ugyanakkor fontosnak tartja azt is, hogy felemelt fejjel tudjanak lejönni, úgy, hogy küzdöttek a pályán.

Amint az M4 Sport a szervezőktől megtudta, a csütörtöki rivális Paraguay repülőgépe késése miatt csak szerdán (ma) késő éjjel érkezik meg Helsingborgba.

A nyitókört követően a magyar válogatott szombaton Kamerunnal, két nappal később pedig Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.

vehir.hu
további cikkek
Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. 2024. április 24. 14:59 Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott női kézilabda-válogatott Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott Golovin Vlagyimir szerint kommunikációban, felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években. 2024. április 20. 17:12 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket Párizs 2024 Párizs 2024: Golovin örül, Rodríguez szerint nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket A magyar női kézilabda-válogatottat vezető Golovin Vlagyimir örül, a férfi csapat szövetségi kapitánya, Chema Rodríguez szerint viszont nem kaphattak volna nehezebb ellenfeleket a párizsi olimpia keddi csoportsorsolásán. 2024. április 16. 20:57

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.