Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C

Balassa Valéria és Balczár Lajos kapta a Hornig-díjat

2023. november 29. 15:01
Idén, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Balassa Valériának és dr. Balczár Lajosnak ítélte oda a kitüntetést, melyet kedd délután a Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban ünnepélyes keretek között vehettek át.

November 12. a Szociális Munka Napja. Azokat ünnepeljük a jeles napon, akik nélkül a társadalom nem tudna létezni. Akiknek emberfeletti munkabírásuk, akiknek az őszinte odafordulás alapvető mozzanat.

Brányi Mária alpolgármester ünnepi beszédében felhívta a figyelmet erre a különleges elismerésre, amelynek odaítéléséről még 2001-ben döntött a város. Olyan embereket ünneplünk, akik a szociális szférán belül nap mint nap kitartóan tesznek azért, hogy másokon segítsenek, s ezzel példát mutatnak az újabb generációknak.

Az elismeréseket Porga Gyula polgármester adta át, elsőként Balassa Valériának:

A sikeres érettségi vizsga mellett középfokú egészségügyi szakképesítéssel fejezte be tanulmányait a pápai Petőfi Sándor Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskolában. 1988-ban a Győri Petz Lajos Egészségügyi Szakközépiskola csecsemő- és gyermekgondozó szakán szakmai minősítő vizsgát tett jeles eredménnyel. 1995-ben Veszprém Megyei Jogú Város Egyesített Bölcsődéje 5. számú bölcsődéjébe, a Hóvirág Bölcsődébe nyert felvételt. Speciális csoportban 2007. óta tevékenykedik, ehhez önszorgalomból jelnyelvet is tanult, hogy megkönnyítse a kommunikációt a sajátos nevelési igényű gyermekekkel és szüleikkel. 2019-től az Aprófalvi Bölcsődében dolgozik, ahol a speciális csoportban gondozza a sajátos nevelési igényű gyermekeket. Munkáját emberséggel, tisztességgel, becsülettel végzi, sok éves tapasztalattal és szaktudással.

A másik díjazott dr. Balczár Lajos: a Debreceni Orvostudományi Egyetemen szerezte általános orvosi diplomáját 1988-ban. 1996. május 1-jétől dolgozik a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórházban, ahol 2006 óta vezeti a Felnőtt Pszichiátriai Szakrendelőt és Gondozót.

2006-ban hozta létre a Horgony Pszichiátriai Betegekért Közhasznú Alapítványt, mely a közösségi pszichiátriai gondozás érdekében alakult és elsősorban azokat a krónikus pszichiátriai betegséggel küzdőket célozza meg, akik folyamatos gondozást igényelnek. Az alapítvány az elsők között jött létre az országban, a veszprémi modell példaértékkel bír és elismert az egészségügyi és a szociális szférában is.

A Horgony Alapítvány főorvos úrnak köszönhetően szorosan együttműködik az egészségügyi ellátórendszerrel; a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Felnőtt Pszichiátriai Szakrendelő és Gondozóval. Doktor úr a betegek kapcsán elsődleges fontosságúnak tartja, hogy a társadalomban, a közösségben a pszichiátriai kórképpel küzdő személy működőképes és hasznos tudjon maradni: dolgozni tudjon, és családi életet élni.

Nem elégszik meg csupán a gyógyító tevékenységgel, szívén viseli betegei sorsát azon fáradozva, hogy hátrányaik ellenére is teljes életet tudjanak élni. Személyes példamutatása, hivatása iránti elkötelezettsége példaértékű. Főorvos úr olyan innovatív ember, aki mindig keresi a megújulás lehetőségeit.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   2024. április 30. 17:11 Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Gizella-napok Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Május elején ismét megrendezik a Gizella Napokat, immár a harmincegyedik alkalommal. A nagy múlttal és fontos tradíciókkal rendelkező rendezvénysorozat évről évre tartogat meglepetéseket, és a tavalyi év nagy sikere után idén is tartják a szervezők a színvonalat.   2024. április 29. 17:13 Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. 2024. április 28. 8:38 Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Josef Albers művészetére reflektáló alkotások kerültek bemutatásra a Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben. A kiállított festmények közös vonása, hogy saját művészi eszközökkel fejezik ki a hódolat Albersnek és hódolat a négyzetnek tematikában rejlő kettősség lehetőségeit. A kiállítás július 7-ig megtekinthető. 2024. április 28. 8:31

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.