Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lehetőségből cselekvés - ismét megrendezik az Innováció Konferenciát

2023. november 23. 16:09
,,A Hidak és Utak” nemzetközi Innováció Konferenciát (ECIM) a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen második alkalommal, idén november 23-24-én rendezi meg.

Dr. Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke az esemény beharangozóján kiemelte: a vállalatok és szervezetek innovációs képességének és tevékenységének gazdasági és társadalmi szerepe megkérdőjelezhetetlen. A kutatómunkát végzők és az innováció oldalán tevékenykedők azonban nem mindig érzik, hogy egységes rendszer mentén dolgoznának, ezért szükség van olyan szakemberek képzésére, akik egyszerre mozognak otthonosan az egyetemi kutatásban és a vállalati innovációban is.

Az elnök elmondta, szerették volna, ha a Pannon Egyetem és a Corvinus Egyetem együttesen meghatározó szerepet vállal és iránymutatója lesz egy új képzési formának, a kutatási és innovációs menedzser képzésnek. Az ötlet három hónap alatt valóságos formát öltött, a két egyetemen összesen 200 fős hallgatótábor nyert felvételt a képzésre.

Dr. Birkner ZoltánDr. Birkner Zoltán

Dr. Abonyi János, tudományos és stratégiai dékánhelyettes úgy gondolja, olyan értékes tudás szerezhető a képzésen, amely könnyedén hasznosul a gazdaságban, a stratégiai partnerekkel együttműködve. A képzés kialakítása során jelentős szerepet kaptak a fenntarthatósági szempontok, nem csak a technológiai folyamatokkal kapcsolatosan, de a társadalmi kérdések vonatkozásában is.

Dr. Deutsch Nikolett, Dr. Fehérvölgyi Beáta, Dr. Abonyi JánosDr. Deutsch Nikolett, Dr. Fehérvölgyi Beáta, Dr. Abonyi János

A Corvinus Egyetem képviseletében Dr. Deutsch Nikolett, a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozás és Innováció Intézet intézetvezetője osztotta meg gondolatait a konferenciáról és a képzés lehetőségeiről. Az intézetvezető kiemelte, a két egyetem között példaértékű a kapcsolat a fejlesztési irányvonalak kijelölésében is. Ennek kézzelfogható termékét is bemutatták, szakkönyv sorozat formájában, amely a témakör iránt érdeklődők számára hasznos információkat tartalmaz.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, dr. Fehérvölgyi Beáta a konferencia sikereit és lehetőségeit mutatta be. A két napos eseményre nyolcvankét fő regisztrált, és a doktori képzésen részt vevő hallgatók is lehetőséget kapnak arra, hogy nagyobb, szakmai közönség előtt is kipróbálhassák magukat, angol nyelvű előadások formájában is. A fenntarthatóságtól kezdve, a pénzügyi innovációig igyekeznek a témákat érinteni, magyarok és külföldiek bevonásával.

A konferenciát az EKF 2023 programsorozat támogatásával rendezik meg, éppen ezért a kultúra is szerepet kap ezen a két napon, ahol gyakorló szakemberek, céges képviselők és tudományos szereplők egyaránt részt vesznek.

Balogh Dóra
Szalai Csaba
további cikkek
Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Ezeket a termékeket lopják el a legtöbben Szinte nincs olyan üzletlánc, ahol ne tapasztaltak volna emelkedést a bolti lopásokban az elmúlt évben. A kereskedők több védekező intézkedést is bevezettek a tolvajok ellen. Cikkünkben bemutatjuk, hogy mely mik jelenleg a slágertermékek a bolti lopásoknál. ma 11:32 Van jövője az Óváros Piacnak? Van jövője az Óváros Piacnak? Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője a kistermelők – és az EKF gazdátlan projektjének, az Óváros Piacnak – fontosságáról beszélt a hétfő reggeli sajtótájékoztatón. tegnap 13:59 Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte Balatonalmádiban dőlhet el az új köztársasági elnök kiléte A kormánypártok szerdán és csütörtökön, Balatonalmádiban tartják a parlament tavaszi ülésszakát megelőző frakcióülésüket, amelyen döntenek az új államfőjelölt személyéről is - közölte Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. 2024. február 19. 17:05 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével választás 2024 Kezd testet ölteni egy baloldali formáció Veszprémben Adamecz Zoltán főszereplésével Egyelőre zárt ajtók mögött, de már lehet, hogy formálódik egy baloldali együttműködés Veszprémben. Csütörtökön az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért Egyesület tagsága találkozott egy belvárosi vendéglátóhelyen az LMP-s Gerstmár Ferenccel és a párt országos társelnökével, Ungár Péterrel. Habár a találkozó zárt ajtók mögött zajlott, portálunk megpróbálta kideríteni, hogy mi történt valójában csütörtök este. Jelenleg több ellentmondás is van még a történetben, de az már körvonalazódik, hogy a baloldal zöldebbik fele igyekszik felsorakozni Adamecz mellett. 2024. február 19. 11:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.