Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
15°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
15°C

Böde-Bíró: a jó védekezés az alapja mindennek

2023. november 21. 21:20 // Forrás: MTI
A jó védekezés az alapja mindennek Böde-Bíró Blanka, a jövő szerdán rajtoló olimpiai kvalifikációs női kézilabda-világbajnokságra készülő magyar válogatott csapatkapitánya szerint.

A csapat felkészülésének otthont adó Telkiben tartott keddi sajtótájékoztatón a Ferencváros kapusa kiemelte: noha hallottak a montenegrói csapat körüli sajtóhírekről, nekik a végleges keret ellen kell majd felkészülniük, addig értesülésekkel nem, csak saját magukkal kell foglalkozniuk.    

"A pályafutásom során mindig bizonyosodott, hogy a védekezés az alapja mindennek, úgy lehet jó eredményeket elérni, ha a védekezésünk jó. Annyit beszéltünk már arról, hogy melyek ennek a világbajnokságnak a kulcsai, és milyen fontos az olimpiai kvalifikáció szempontjából, hogy remélem, ez a pályán is látszani fog és egységes csapatként tudni kifutni" - szögezte le.

Az MTI kérdésére elmondta: a Ferencvárosban a legutóbbi találkozókon mutatott teljesítményét tovább akarja vinni a válogatotthoz és a lehető legjobban segíteni a csapatot.

Böde-Bíró Blanka - Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)Böde-Bíró Blanka - Fotó: MTI/Illyés Tibor (archív)

Klubtársa, a jobbátlövő Klujber Katrin is hangsúlyozta: az, hogy az FTC-vel a rossz Bajnokok Ligája-idénykezdet után "felfelé megyünk a gödörből", fontos volt a nemzeti csapat szempontjából is, hiszen így magabiztosan és nem csüggedve érkeztek a nemzeti csapathoz.

"A klubban összeállt a csapat és az eredmény, úgy jöttünk a válogatotthoz, hogy jó kedvünk van és pozitívan állunk a meccsekhez" - fűzte hozzá.

Az irányító Vámos Petra kiemelte, a Debrecennél két hónap elteltével érzik a BL-szereplés pozitív hatásait, mivel csapattá értek és felnőttek a feladathoz, bizonyították, hogy bravúrgyőzelmekre is képesek.    

"Az elmúlt világversenyek előtt kellett két-három mérkőzés a tempó felvételéhez és a válogatotthoz szükséges teljesítmény eléréséhez. Rendszeresen a világ legjobbjaival mérkőzünk meg mi is, bízom benne, hogy a formát át tudjuk menteni ide is" - közölte.

A nemzeti csapat szombaton és vasárnap Hollandiában két felkészülési mérkőzést játszik. A vb-n Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.    

A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig - amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája - részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

A magyar női válogatott vb-kerete:

kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Bukovszky Anna (Vác), Szemerey Zsófia (Mosonmagyaróvár)
jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győr), Töpfner Alexandra (Debrecen)
jobbátlövők: Albek Anna (Mosonmagyaróvár), Klujber Katrin (Ferencváros), Papp Nikoletta (Gloria Buzau, román)
irányítók: Debreczeni-Klivinyi Kinga (Budaörs), Simon Petra (Ferencváros), Vámos Petra (Debrecen)
beállók: Bordás Réka (Ferencváros/Vác), Füzi-Tóvizi Petra (Debrecen), Pásztor Noémi (Mosonmagyaróvár)
balátlövők: Juhász Gréta (Kisvárda), Kuczora Csenge (Vác)
balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győr)

vehir.hu
további cikkek
Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is Párizs 2024 Párizs 2024: két reggeli meccse lesz a férfi és a női kéziválogatottnak is A magyar férfi és női kézilabda-válogatottnak is két olyan mérkőzése lesz a nyári, párizsi olimpia csoportkörében, ami reggel 9 órakor kezdődik. 2024. április 29. 11:21 Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: a törökökkel kezdenek a társházigazda magyarok A török válogatott ellen lép pályára először a társházigazda magyar női kézilabda-válogatott a november-decemberi Európa-bajnokságon. 2024. április 24. 14:59 Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott női kézilabda-válogatott Golovin szerint több fontos területen is nagyot fejlődött a női kéziválogatott Golovin Vlagyimir szerint kommunikációban, felelősségvállalásban, munkamorálban, dinamikában, motiváltságban, céltudatosságban és az önbizalom terén is nagyon sokat fejlődtek az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott játékosai az elmúlt években. 2024. április 20. 17:12 Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott női kézilabda-válogatott Női kézilabda Eb: ismét egy csoportban a svédekkel a magyar válogatott A magyar női kézilabda-válogatott a svéd, az észak-macedón és a török válogatottal szerepel együtt a debreceni A csoportban a téli magyar-osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságon. 2024. április 18. 20:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.