Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bangkokban bizonyíthatnak a veszprémi pétanque-osok

2023. november 21. 14:21
Muraközy Imre és Tóth Áron is versenybe száll az ifjúsági pétanque-világbajnokságon, amelynek november 23-28. között Thaiföld fővárosa, Bangkok biztosít otthont. Megtudhattuk, hogy a veszprémi sportolók célja, a legjobb négy csapat között végezni.

A Veszprémi Honvéd SE színeiben versenyző, tizenhat éves sportolók közel öt éve ismerkedtek meg a pétanque szépségével. Megkeresésünkre Imre és Áron is hangsúlyozta, hogy rögvest szerelembe estek a sportággal, amelyben több jeles eredményt is sikerült már elérniük. Hazai viszonylatban kétszeres ifjúsági bajnokok duplettben, nem feledve a tavalyi Eb-szereplést sem.

Tóth ÁronTóth Áron

A lelkiismeretes munka ismét meghozta gyümölcsét, hiszen az idei korosztályos vb-re is mindkét veszprémi pétanque-os számára meghívót küldött a szövetség a válogatottba. A világversenynek november 23-28. között a thaiföldi Bangkok ad otthont, ahol nagy hagyománynak örvend a sportág. A megmérettetésen huszonöt ország fog megmérkőzni egymással triplett-rendszerben.

Tóth Áron és Muraközy ImreTóth Áron és Muraközy Imre

Imre és Áron mellett a budapesti Berecki Marcell és a sárvári Fonyódi Léna még a magyar csapat tagja. A veszprémi versenyzők kérdésünkre elmondták, lehetőségeikhez mérten maximálisan felkészültek az eseményre, de közel sem lesz egyszerű dolguk, hiszen a magas páratartalom mellett az időeltolódással is meg kell küzdeniük; céljuk a legjobb négy csapat között végezni.

A veszprémi sportolók bizonyítani fognak!A veszprémi sportolók bizonyítani fognak!

Hazánkban a pétanque hosszú évtizedek óta jelen van, de közel sem örvend hatalmas hírnévnek. A veszprémi fiatalok zárásként reményüket fejezték ki, hogy szereplésükkel sikerül felhívniuk kortársaik figyelmét is a sportág szépségére. A vehir a verseny eredményeiről is beszámol majd.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.