Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Kinek lehet a leghasznosabb egy webmail szolgáltatás?

2023. november 21. 8:55

Az tiszta sor, hogy minden vállalkozásnak szüksége van egy saját levelezőszerverre. Ám van jobb, mint a saját üzemeltetésű vállalati szerver. Megmutatjuk, miért járhatsz jobban egy webmail szolgáltatással!

Hamarabb volt, mint maga az internet: az e-mail születése

Egy jó minőségű webmail szolgáltatás lehetővé tesz számos olyan funkciót, amely a hasznunkra válik vállalatunk mindennapjaiban. A Datatrans a webmail szolgáltatásához például állandó ügyféltámogatást és hatékony vírusvédelmet biztosít klienseinek.

De hogyan tett szert az e-mail ekkora népszerűségre? Az elektronikus levél története 1965-ben kezdődött, ami egy úgynevezett időosztásos nagyszámítógép felhasználói között biztosította a kommunikációt. Ám 1966-ban már szintet is lépett az elektronikus üzenetküldés: hálózati e-mailezéssé fejlődött. A különböző számítógépek felhasználói közötti üzenetküldésre használta egy amerikai katonai hálózat, az AUTODIN. 1981 körül még egy 8-10 lépésből álló “utat” kellett megtennie az üzenetnek két gép között – így előfordult, hogy el is veszett néhány információ. Ma azonban már biztosak lehetünk benne: minden üzenetünk célt ér.

Megbízhatóság és rugalmasság: a webmail előnyei

De mi mindenre jó a webmail? Többek közt az alábbiakra:

  • nemzetközi lefedettség esetén a világ bármelyik, tetszőleges pontjáról lekérdezhetővé, elküldhetővé válnak leveleink
  • a levélszemetet azonnal kiszűri, így azzal nem kell feleslegesen foglalkoznunk
  • megbízhatóan üzemel, így váratlan, nagyobb rendszerhibáktól nem kell tartanunk
  • bővítése pedig könnyen, rugalmasan megoldható.

Kinek a legideálisabb egy ilyen szolgáltatás?

Mindazoknak, akik…

  1. kevesebbet költenének eszközökre. Nincs szükség nagy anyagi beruházásokra egy webmailhez. Mivel nem kellenek hozzájuk eszközök, a nyilvántartásukra sincs szükség.
  2. spórolnának az energiaköltségen. Egy webmailnek gyakorlatilag nincs energiaköltsége, így ezzel egy tételt ki is húzhatunk a kiadáslistánkról.
  3. nem szeretnék bővíteni a csapatot. A webmailnél nincs szükség IT-szakértőkre ahhoz, hogy működni tudjon. Ezáltal elkerülhetővé válik a cég bővítése is.
  4. nem értenek a licencekhez. A webmailhez erre nincs is szükség. Mindenféle terjesztési engedély és egyéb, további jóváhagyás, dokumentum nélkül használható.
  5. nem aggódnának többé a vírusok miatt. Ez egy jóval biztonságosabb megoldás, mint a vállalati szerver – ezt általában egy vírusirtó program garantálja. 

Megszabadulnál a beruházási költségektől?

A Datatransnál egy teljes értékű, nagy rendelkezésre állású webmail szolgáltatást kaphatsz, évi egyszeri díjért. Sőt, bármelyik tárhelycsomaguk megrendelésével díjmentessé is tehető a szolgáltatás, amely cégre szabottan, eltérő mennyiségű e-mail fiókkal kérhető.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.