Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Eb-selejtezők: Rossi 28 játékost vetett be

2023. november 20. 11:39 // Forrás: MTI
Marco Rossi szövetségi kapitány 28 játékost vetett be az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyolc mérkőzése során a magyar labdarúgó-válogatottban, amely veretlenül és csoportelsőként jutott ki a kontinensviadalra.

Hat olyan futballista van, aki mind a nyolc összecsapáson szerephez jutott, közülük pedig a kapus Dibusz Dénes mellett a csapatkapitány Szoboszlai Dominik és a védelemben Szalai Attila végig is játszotta valamennyi találkozót. Rajtuk kívül minden alkalommal kezdő volt a nemzeti együttes legtapasztaltabb tagja, a 77-szeres válogatott Nagy Ádám is, akit háromszor lecserélt a magyar állampolgársággal is rendelkező olasz szakvezető. A védelem másik oszlopos tagja, Lang Ádám hét meccset játszott végig, egyszer pedig becserélték. A hatodik "százszázalékos" futballista pedig a középcsatár Ádám Martin, akit a mérkőzések felén be-, míg a másik felén lecserélt Rossi.

Szintén az alapcsapat tagja Kerkez Milos, aki vasárnap, a Montenegró elleni utolsó összecsapást hagyta ki eltiltás miatt, illetve hozzá hasonlóan hétszer szerepelt a védekező középpályás Styles Callum is. A támadók közül Sallai Rolandot és Varga Barnabást vélhetően csak a sérülés akadályozta meg, hogy minden meccsen szóhoz jussanak, mindketten a két novemberi összecsapásról hiányoztak. Rajtuk kívül még Nego Loic gyarapította hattal a válogatottságainak számát.

A magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés előtt a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. Elöl Nagy Zsolt, Callum Styles, Bolla Bendegúz, Nagy Ádám és Gazdag Dániel, hátul Dibusz Dénes, Ádám Martin, Lang Ádám, Balogh Botond, Szalai Attila és Szoboszlai Dominik (b-j). MTI//Kovács TamásA magyar válogatott a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés előtt a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. Elöl Nagy Zsolt, Callum Styles, Bolla Bendegúz, Nagy Ádám és Gazdag Dániel, hátul Dibusz Dénes, Ádám Martin, Lang Ádám, Balogh Botond, Szalai Attila és Szoboszlai Dominik (b-j). MTI//Kovács Tamás

A védelem vezérére, Willi Orbánra sérülés miatt csak a meccsek felén számíthatott Rossi, aki nem félt a fiatalokhoz nyúlni, ugyanis Szuhodovszki Soma és Kata Mihály személyében újoncokat is avatott az Eb-selejtezők során. Csoboth Kevin és Balogh Botond pedig pályafutása során először kezdett a címeres mezben, utóbbi egyetlen lehetősége alkalmával végig is játszotta a Montenegró ellen 3-1-re megnyert zárófelvonást.

A magyar válogatott 16 gólján hét játékos osztozott: Varga Barnabás és Szoboszlai Dominik négy-négy, Ádám Martin és Sallai Roland pedig két-két találatot szerzett, míg Willi Orbán, Vécsei Bálint és Nagy Ádám egyszer volt eredményes. A 16., egyben legfontosabb gól viszont Aleksz Petkov nevéhez fűződik: a bolgár védő a saját kapujába fejelte a labdát a csütörtöki Eb-selejtezőn, és azzal vált biztossá a nemzeti együttes Eb-részvétele.    

A magyar válogatott öt győzelemmel és három döntetlennel, veretlenül és csoportelsőként jutott ki a jövő évi, németországi kontinenstornára, amelynek december 2-i sorsolását a második kalapból várja majd.

Az Eb-selejtezők során a magyar labdarúgó-válogatottban szerepelt játékosok:

8-szor: Dibusz Dénes, Szalai Attila, Lang Ádám, Nagy Ádám, Szoboszlai Dominik, Ádám Martin
7-szer: Kerkez Milos, Styles Callum
6-szor: Sallai Roland, Varga Barnabás, Nego Loic
5-ször: Csoboth Kevin, Bolla Bendegúz, Kalmár Zsolt
4-szer: Willi Orbán, Botka Endre, Gazdag Dániel
3-szor: Fiola Attila, Nagy Zsolt
2-szer: Kleinheisler László, Kata Mihály, Németh András
1-szer: Vécsei Bálint, Baráth Péter, Ferenczi János, Balogh Botond, Szuhodovszki Soma, Horváth Krisztofer

A magyar gólszerzők:

4 gólos: Szoboszlai Dominik, Varga Barnabás
2 gólos: Ádám Martin, Sallai Roland
1 gólos: Nagy Ádám, Willi Orbán, Vécsei Bálint
öngól: Aleksz Petkov (bolgár)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.